Arkadaşlar 350 GB WD External HDD kullanıyordum. Bu hard disk doldu ve 1 TB'lık yeni bir tane aldım. İkisini birden kullanmak istiyorum ancak ikisini bağlayıp bilgisayarı açmak istediğimde BIOS ekranında kalıyor ve bilgisayar açılmıyor. Bu sorunu nasıl aşabilirim ve iki hard diski aynı anda kullanmamın bir sakıncası olur mu?
HDD Sorunu
arkadaş jumper ayarları ile oyna. hdd üzerinde yazıyor sistem hangisinde yüklü ise onu hdd yi ana yap bu kadar.
iki diski farklı kanallara bağlamış isen master olan önce başlayacaktır.
bios açıldıgında çıkan ilk menüye gir hdd lerin listesi orda görülecektir.
değiştirmek için boot menüsünden hdd seçimi var hangisi ile bilg. başlatmak istiyrsan onu seçersin bilg. ondan başlar.
İki disk de bilgisayara bağlıyken BIOS setup ekranına giremiyorum. DEL'e basıyorum ama setup açılmıyor. Bunun için Boot menüsüne erişemiyorum. cansiperane'nin söylediği Jumper ayarlarını da anlamadım. Ama ben tekrar söyleyeyim derdimi: İki HDD'nin de aynı anda çalışmasını istiyorum. Bunu nasıl ayarlarım ve toplam 1350 GB'lık hard disk, bilgisayarı yavaşlatır mı?
power supply in yetiyorsa bi sorun yaratmaz ama düşükse yavaşlayabilir güç kaynağına bi bak derim
tardyİki disk de bilgisayara bağlıyken BIOS setup ekranına giremiyorum. DEL'e basıyorum ama setup açılmıyor. Bunun için Boot menüsüne erişemiyorum. cansiperane'nin söylediği Jumper ayarlarını da anlamadım. Ama ben tekrar söyleyeyim derdimi: İki HDD'nin de aynı anda çalışmasını istiyorum. Bunu nasıl ayarlarım ve toplam 1350 GB'lık hard disk, bilgisayarı yavaşlatır mı?Arkadaşım ! HDD'leri şu düzene göre ayarla sorunun çözülecektir.Arkadaşım şimdi 350 Gb'lık harddiskini yukardaki şema'da " Master " yazılı şekildeki gibi ayarla.
1 Tb'lık harddiskinide " Cable Select " 'deki gibi ayarla sorunun çözülür.
Shadow_BoY anlatmak istediğini anlamadım. Bu neyin şeması, biraz daha açıklar mısın lütfen?
kickshaw HDD'ler bilgisayarın açılışıyla birlikte, otomatik açılıyor. HDD'lerden birini, bilgisayar açıldıktan sonra takıyorum ve işimi öyle görmeye çalışıyorum ama bu da pek pratik olmuyor. Bir de 2 HDD birden çalışırken, bilgisayarda kasılmalar oluyor. Bu da normaldir sanırım.
tardyShadow_BoY anlatmak istediğini anlamadım. Bu neyin şeması, biraz daha açıklar mısın lütfen?güç kaynağı yetersiz geliyor bencekickshaw HDD'ler bilgisayarın açılışıyla birlikte, otomatik açılıyor. HDD'lerden birini, bilgisayar açıldıktan sonra takıyorum ve işimi öyle görmeye çalışıyorum ama bu da pek pratik olmuyor. Bir de 2 HDD birden çalışırken, bilgisayarda kasılmalar oluyor. Bu da normaldir sanırım.
kardes anakartında desteklemıyor olabılır marka model nedır
ozoxpyaw bütün bunlar da bi çözüm ama bence en ana çözüm,windows XP 1TB tı desteklemez.!Destekler.Sorun o degil.Arkadaşların dediği gibi jumper ayarlarıyle ilgili bir sorun gibi gorunuyor.Hddlerin arka kısmında küçük jumperlar olur.Eğer yoksa jumper temin etmen gerekecek.Bu jumperlar sistemin yuklu oldugu hddde soldan ilk sırada takılı olmalı.Digreinde ise 2. sırada yer almalı.Son Düzenleme: ufuks ~ 25 Haziran 2008 14:59