Arkadaşlar, hepinize selamlar veriyorum öncelikle. Sitenize yeni katıldım. :) Umarım hayırlı uğurlu olur.
Çok karışık bir problemim var ve yardım edebileceğinizi umuyorum. 2 hafta kadar öncedir başladı problemim. Sistemi yenilemek adına yeni bir Ram, Ekran kartı ve Psu aldım. Buraya kadar gayet normal, herşeyi düzgünce yapıp kasayı yaptım falan, önceki sistemde ise Xp vardı, ben ise Win7'e geçmeyi düşündüm.
Neyse işte işte bir Win 7 diski edindim ve kurdum, herşey normaldi buraya kadar. Win7'i kurup gayet iyi bir perfonmansla kullandım 1 hafta kadar. Daha sonra ise Xp'e geri dönmek istedim oyun testi için, geri döndüm falan filan işte gayet normal bir şekilde. Test bittikten sonra yeni bir Win7 diski ile kurulum yaptım, herşey normal olarak gerçekleşti, ancak biçimlendirme vs. bittikten sonra yeniden başlama geri sayımından sonra res. attıktan sonra başlangıç ekranı geliyor, hdd'i tanıdığı yerde ise takılıp kalıyor.
Burayı da çözdüm. Kasayı kapatıp sata kablosunu çıkarttım falan, sata kablosu çıkıkken yeniden başlattığımda ise win7 yükleme ekranı geliyor, ancak o kadar yavaş ki, ilk seçenek ekranının gelmesi 15 dakikayı buluyor.
Sonra gittim yeni harddisk aldım, 500 gb Wd 32mb olanlardan. Yine aynısı oldu, ben de sorunsuzca Xp kurdum. Sonra bir kaç yeri kurcaladım, ancak hatırlamıyorum işin vehametine kapıldığım için. Neyse işte gittim bir tane yeni sata kablosu aldım ve olay çözüldü, sorunsuzca Win7 kurdum, kısa yükleme süresiyle üstelik.
Sonra daha 2 gün önce tekrar Xp'e dönüp, ilk başta kurduğum Win7 diski ile kurulum yaptım, kurulum sırasında Win7 diski bozuk olduğu için -söylemeyi unuttum, ilk defa bu problemle karşılaştığımda da "kurulum dosyaları açılıyor" tarzı kısımda yüzde 40'larda hata vermişti- hata verdi ve tekrar başlattığımda yine aynı hatayı aldım.
Biraz uzun oldu, çok özür dilerim bu yüzden. Umarım okuma zahmetine katlanabilirsiniz, çünkü çok zor durumdayım gerçekten de. :(
Sorun kısaca şu: Xp boot ekranı açılıyor, ancak Win7 boot etmiyor, etse bile çook ama çok uzun sürmekte. Lütfen bir yardım eli uzatın kardeşlerim.
Sistemim:
Pentium çift çekirdek 3.20 ghz, 4mb ön bellek
Asus P5L-Mx anakart
WesternDigital Green 500Gb 32mb ön bellek
Palit GeForce 240Gt Ddr5
2Gb Hi-level soğutuculu Ddr2 ram
Gigabyte 750 Watt Aktif Pfc PSU