Hdd'yi Göremiyorum yardım..

Roth
24-06-2008, 22:25   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj

Öncelikle herkese selamlar..              (6,24,2008)

Sorunum bilgisayarımın hdd'mi görmemesi..
Sabah bilgisayarımı temizledimi, bios pilini söküp taktım, normal 2 ayda bir yaptığım bakımımı yaptım yani.. sonrasında bilgisayarı actığımda 2. hdd mi goremedim.. sorunu bios ayarlarındandır diyerek kontrol ettim ama nafile.. biosta hdd görünüyor
(windows xp pro )sistemin kurulu olduğu hdd sata 80 (samsung)C: ve D: olmak üzere 2'ye bölük durumda bu sağlam olanı ..
Sorunlu olan hdd ise İde 80 Gb (samsung)oda E: ve F: olmak üzere ikiye bölüktü..
biosta hdd görünüyor... aygıt yoneticisinde de gorunuyor kaldır diyip yeniden donanım tarattığımda yeni donanım bulundu dior ama bilgisayarıma girdiğimde goremiyorum

yaptıklarım...
İde kablolarını kontrol ettim yeni bir kablo taktım
bios ayarlarını kontrol ettim
güc kablosunu değiştirdim farklı bi uctan taktım
jumper ayarlarını kontrol ettim sata diskim master diğeri slave olacak sekilde ayarladım
bilgisayara format attım
ana kart sürücülerinin güncel driverlerini indirip kurdum
bilgisayarıma sağtus>yonet dediğimde diski goruyor ama ayrılmamıs dior.. bu hdd 2'ye boluktü ve içinde onemli bilgilerin bulunuyordu.. Şaşkın

Ustalardan yardım istiyorum sizce ne yapmam gerekiyor bana bi akıl verin sabahtan beri uğrasıyorum bi türlü yapamadım.. :(Yardım eden yorum yazma zahmetinde bulunan herkese simdiden tesekkurler..
Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi

Son Düzenleme: Roth ~ 24 Haziran 2008 22:26
makarna
24-06-2008, 22:40   |  #2  
Üye
93 mesaj

2. harddisk ham gözüküyor yani fabrikadan yeni çıkmış gibi birçokda bilgin var.

Sistemin kurulu olduğu harddiski slave yap sorunluyu master ama bios ayarlarından 2 hdd ile başla de birde öyle bak.

Ama dicemki Disk Yönetiminde gözüküyor ama Bilgisayarım'ı tıklayınca çıkmıyor ve xp'de ham bölümü orda görüntülemez değişik bir durum valla 3 kez okudum..

Diablotical
24-06-2008, 22:58   |  #3  
Yıllanmış Üye
593 mesaj

aslında sorun yok gibi,önemli bilginiz kaybolmayacaksa biçimlendirin derim,ondan önce başka pc de deneyin tabi.

Roth
24-06-2008, 23:43   |  #4  
OP Taze Üye
12 mesaj

Önemli bilgiler var kurtarmam gerekiyor hocam yoksa uğrasmayacamda..
format ekranına kadar girdim 2 parca bölük olan hdd yi 79546 gibi bişi gosteriyor yani tek parcaymıs gibi anlam veremedim bi türlü :(

Roth
25-06-2008, 14:00   |  #5  
OP Taze Üye
12 mesaj

Güncel...

resme bakarsanız belki bi işe yarar die düsünüyorum ama.. sonucta hdd'Nin içindekileri kurtarmam lazım sonrasında cope gitsede umursamıyorum..
yardım eden ve en azından su konuyu okuyan tüm herkese tesekkurler..

sah1n
25-06-2008, 15:18   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,757 mesaj

Kardeşim nasıl olduysa senin o hardisk in bir şekilde formatlanmış ve tek parça haline gelmiş ve içide ful boş görünüyor.Senin yapacağın iş belli diski biçimlendireceksin yeni bir bölme oluşturacaksın ve easy recovery gibi programlarla verilerini kurtarmaya çalışacaksın.
Ayrıca eğer mümkünse bu hdd yi söküp farklı bir makinaya takıp kontrol edersen önce iyi olur.

Roth
26-06-2008, 12:50   |  #7  
OP Taze Üye
12 mesaj

Evet arkadaslar sorunu cozmus bulunmaktayım.. :D:D:D:D:D:D::D:D:D
hemen anlatayım..
  oncelikle http://www.gezginler.net/modules ... n-recovery&lid=4739 adresinden Find and Mount programını indirdim..
sonra bozuk hdd mi scan yaptım bolumlenmemiş alanlar cıktı karsıma ve mount ettim aslında cok basit bir ara yüze sahip program sorunu olan herkesin yapabileceğini düsünüyorum.. sonrasında bilgilerimi tamamen eksiksiz ve hızlı bir sekilde aldım..

Yardım eden herkese cok cok tesekkurler.. iyi calısmalar..

sah1n
26-06-2008, 15:00   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,757 mesaj

Vay be hemen indirip arşivime koyuyorum.