Öncelikle herkese selamlar.. (6,24,2008)
Sorunum bilgisayarımın hdd'mi görmemesi..
Sabah bilgisayarımı temizledimi, bios pilini söküp taktım, normal 2 ayda bir yaptığım bakımımı yaptım yani.. sonrasında bilgisayarı actığımda 2. hdd mi goremedim.. sorunu bios ayarlarındandır diyerek kontrol ettim ama nafile.. biosta hdd görünüyor
(windows xp pro )sistemin kurulu olduğu hdd sata 80 (samsung)C: ve D: olmak üzere 2'ye bölük durumda bu sağlam olanı ..
Sorunlu olan hdd ise İde 80 Gb (samsung)oda E: ve F: olmak üzere ikiye bölüktü..
biosta hdd görünüyor... aygıt yoneticisinde de gorunuyor kaldır diyip yeniden donanım tarattığımda yeni donanım bulundu dior ama bilgisayarıma girdiğimde goremiyorum
yaptıklarım...
İde kablolarını kontrol ettim yeni bir kablo taktım
bios ayarlarını kontrol ettim
güc kablosunu değiştirdim farklı bi uctan taktım
jumper ayarlarını kontrol ettim sata diskim master diğeri slave olacak sekilde ayarladım
bilgisayara format attım
ana kart sürücülerinin güncel driverlerini indirip kurdum
bilgisayarıma sağtus>yonet dediğimde diski goruyor ama ayrılmamıs dior.. bu hdd 2'ye boluktü ve içinde onemli bilgilerin bulunuyordu..
Ustalardan yardım istiyorum sizce ne yapmam gerekiyor bana bi akıl verin sabahtan beri uğrasıyorum bi türlü yapamadım.. :(Yardım eden yorum yazma zahmetinde bulunan herkese simdiden tesekkurler..
Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi