80gb samsung hdd aldım (SP0802N)
Bios(AwardBios) hddi görmüo. Anakart BIOSTAR M6TLC
çok eski bi anakart. İşlemci de P2-266
Sitesinden bios update indirdim.
Anakart UltraDma33 desteklio. Bu program da UltraDma66 hddleri desteklemesi için. Sorun: Hdd 133lük. Bu olayı biosu update etmekten başka çaresi yok mu? Ayrıca biosu update etmem için AWARDFLASH diye bir dosyaya gerek duyuluyor mu? Bide anakart kullanım kılavuzunda Bios update ederken Autoexec.bat ve Config.sys dosyaları ie ilgili yapılması gereken bişey yazıo (windows altında çalışırken). Bu autoexex ve config'i iptal etme gibi bişey olabilir mi???
Konu biraz dağıldı ama çok kötü bi sorun 80gb hdd var Kullanamıom!!!
HDDi tanıtamıom...
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,100 mesaj
Üzülmeyin, endişelenmeyin...
Aynı problemi yaşayan bir sürü insan var. Harddiskinizi kullanabileceksiniz elbette. Bunun için kapasite düşürmek için bir Jumper ayarı olmalı. Kapasiteyi düşük olarak tanıtarak muhtarı [CMOS'u] atlattık mı iş tamamdır. Sonra 3.parti yazılımlarla 80GB'ı kullanmaya çalışırız. Sen kılavuzu varsa bir bak. Düşük kapasite tanıtmak için ne yapmak gerekiyor diye.
Eğer yoksa bir kılavuz, buraya bildir ben Samsung'a bir hesap sorayım, bakalım neymiş ne değilmiş...