Herkese selamlar,
HDMI çıkışlı bir laptoptan LCD TV ye HDMI kablo ile bağlantı yaptım. Tv den görüntü alabiliyorum ama ses alamıyorum. Başlat - Denetim Masası - Ses sekmesinde 2 tane ses seçeneği var.
1. Realtech High Definition Audio
2. ATI Functional Driver for High Definition Audio.
Realtech seçili olduğunda sesi sadece laptop hoperlöründen alabiliyorum. ATI yi seçtiimde hiç ses alamıyorum.
Sİzce sorun neden kaynaklanıyor olabilir ?
HDMI - LCD Tv Ses bağlantı sorunu
Aldığınızdan berimi sesi iletmiyor yoksa yeni mi
bildiğim kadarıyla HDMI kablo sesi direkt olarak iletmiyor
hdmı kablosu sesi ve görüntüyü iletmek içindir zaten bir zamanlar benimde başıma gelmişti işlem çok basit tek yapmanız gereken denetim masasındaki ses kartı üreticisinin simgesini tıklamak bu realtek sountmaxta markaları ola bilir buraya tıkladıgınızda burdaki leptopun hoperleleri kapatmak olacaktır daha dogrusu hoperler bölümünü digital audı yazar onu seçeceksiniz ekrana bir resim gelecektir bildiğimiz ortada bir pc yanlarda iki hopörlör budaki bütün bölümleri kapatmak ondan sonra işlem tamam
HDMI üzerinden ses ve görüntü aktarımı yapabilirsiniz ,sadece ses kartı üzerinden bir iki ayarlama gerekiyor.Pc nin kullanmış olduğuı ses kartı yazılımından HDMI ses çıkışı veya HD vardır.Onu geçerli donanım yapmak gerekiyor.bununla beraber hala ses alamıyorsanız mutlaka eksik bir ayar daha vardır.HDMI seçiliyken diğer ayarlarada göz atın.Mutlaka ses gelicektir.HDMI ın numarası sesle görüntü aktarmaktır zaten.