Hem denizde hem karada giden otomobil!

CHIP Online
19-06-2009, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Geliştirilen yeni bir otomobil, sadece karada değil, deniz üzerinde de seyredebiliyor.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/hem- ... otomobil_13414.html


Hibrid enerjisiyle çalışan araçlar, günümüzde artık çok da şaşırdığımız bir otomobil teknolojisi değil. Zaten ilerleyen yıllarda otomobil şirketlerinin bu tür alternatif enerji kaynaklarını kullanan otomobillerini satışa sunacağı artık su götürmez bir gerçek.

Ancak bugün sizlere tanıtacağımız yeni bir otomobil konsepti, benzerlerinden oldukça farklı bir yapıya sahip. Scamander RRV(Rapid-response vehicle) isimli bu yeni araç, resimden de göreceğiniz üzere tasarımıyla benzerlerinden son derece farklı.

Ancak daha da önemlisi, bu araç ile sadece karada seyretmek zorunda olmamanız. Diğer bir deyişle, Scramander RRV ile gerektiğinde deniz üzerinde de seyahat edebileceksiniz. Yaklaşık 1 ton ağırlığında olan ve devasa büyüklükteki tekerlekleriyle dikkatleri üzerine çeken araç, şimdilik konsept aşamasında bulunuyor.


Tüm konu: Hem denizde hem karada giden otomobil!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce böyle bir araç üretime geçebilir mi?

StyleALP
19-06-2009, 10:50   |  #2  
StyleALP avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,601 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Keşke bu tür üretilen araçlara '' otomobil '' sıfatını vermeseler. Otomobil kavramı yıkılıp yeni bir kavram doğuyor. Şahsen böyle araçlara otomobil denmesi beni sinirlendiriyor. Bu aracın iyi bir yönü var Hibrid teknolojisi ile çalışarak duman üretiminde bulunmayarak doğaya katkı sağlıyor. Keşke bu tür araçlara farklı bir isim konsa diye düşünüyorum.

ilginch
19-06-2009, 12:36   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,635 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

çok tipsiz.
50 yıl önce üretilenler daha iyimiş :D

yaln
19-06-2009, 13:36   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2009

bence üretilmeli ve hemen hayata geçmeli ama bunun için  yeni trafik şekli oluşturulmalı  . yani bu araçlar nerden suya girecek nerden çıkacak ya da gemilerle birlikte yüzebilecekmi . bütün bunlar için bi altyapı çalışması gerekli
ama bunlar halledilirse çok  güzel olur bi düşünsenize kendi arabanızla denizin ortasında bi adaya gidiyorsunuz  bu harika olur..