yani 1600TL bütçe ile oyun PCsi kuran birinin oc yapmasını tavsiye eder misiniz? Ben anlamam zaten yaparsa başkası yapar. Parçaların garantisini bozar mı? 1600TLlik bir oyun PCsine yapmak gerekir mi? Ayrıca burda da yardımlarını beklerim :) https://www.chip.com.tr/forum/160 ... yun-pc_t239833.html eğer donanıma zarar vermediysen garanti bozulmaz
zaten bios pilini çıkar 15 dakika bekle tüm ayarların siliniyor yani overclock falan yaptıysan geri alınıyor
profilime gir şu anda kullandığım bilgisayar ordaki
kullandığım işlemcinin çarpan kilidi yok
anakartın otomatik overclock özelliği var turbo boost destekleyen işlemcilerle çalışan
işlemcim yük altına girdiğinde ben biostan turbo çarpanını kaça yükselttiysem işlemcim yük altına girince otomatik olarak o hıza geçiyor benim pek birşey yapmama gerek kalmıyor yani
voltajını da kendisi ayarlıyor
işlemcimin normal çalışma hızı 3,4 ghz turbo hızı 3,8 ama ben anakartımla bu değerin üst limitini 4,2 ghz olarak değiştirdim ben işlemciye yüklenince o voltajı ayarlayıp 4,6 ghz'e çekiyor işlemciyi
overclocktan anlamayan bir adam bile bu ayar sayesinde işlemcisinden daha iyi verim alabilir
ama gidip sırf salaklık olsun diye 5 ghz'in üstüne ayarlarsan turbo modunu başına geliceklerden bahsetmeme gerek yok
kendin pek bilgi sahibi değilsen yeni alacağın sisteme overclock yapmana hiç gerek yok
ivy bridge işlemcilerin overclock performansı pek iyi değildir sandy bridge işlemcilere göre ama ben ivy bridge işlemcim olsun isterdim yinede zaten stok fan kullanıyorum zaten bunlar overclock için uygun değiller
şu anki bütçemle bir sıvı soğutma sistemine 250 tl verene kadar gider daha iyi bir işlemci alırdım zaten
anlamadığın şeyler olursa özel mesaj at konuya tekrar bakmayabilirim