Etken olan Hepatit B virusu karaciğer iltihabına( hepatit) neden olur. Kuluçka süresi 2-6 ay arasında değişir. Belirtileri yorgunluk, halsizlik, bulantı, karın ağrısı, bazen eklemlerde ağrı ve ateştir. Daha sonra sarılık belirir; gözlerin beyaz kısmı, bazen deri sararır. İdrarın rengi koyulaşır, dışkının rengi çok açılır. Belirtiler haftalarca bazen aylarca kalır. Hepatit B vakalarının %90'ında virus vücuttan tamamen yok olur ve belirtiler kaybolur; %5-10 vakada virus vücutta kalır, antikorlar meydana gelmez ve kişi taşıyıcı olur. Taşıyıcıda belirti yoktur ve sağlıklı görülür %1 hepatit B vakası iyileşmez ve ölümle sonuçlanır. Virus infekte kişinin kanında, sperminde vagina sıvısında, ve tükürüğünde bulunur. Özellikle kanla ve cinsel ilişki ile bulaşır. Son yayınlarda oral bulaşmadan da söz edilmektedir. Kan nakli için alınan kanlar test edilmekte ve kan yoluyla bulaşan hastalıklar konusudna taranıp öyle transfüzyonuna izin verilmektedir. Kişide hepatit B varsa kanı başkasına verilmez. Kanla bulaşmadan korunmak için viruslu kanla temas etmemelidir. Şırınga ve iğne, diş fırçası ve traş makinası bulaşmaya neden olabilir. Akut HBV enfeksiyonu tedavisinde etkene yönelik tedavi yoktur. Genellikle genel durumu düzeltmeye yarayan destekleyici önlemler kullanılır. Kronik enfeksiyonlarda ise viral replikasyon değerlendirilerek gerekirse interferon uygulanabilir. Vakaların %40 ında bu tedavi başarılı olabilmektedir. Bunun yanı sıra antiviral ilaçlar örneğin AIDS tedavisinde de kullanılan Lamivudine in HBV tedavisinde de etkili olduğunu gösteren çalışmalar vardır. Nadir olarak taşıycıda kronik karaciğer iltihabı ve daha sonra kanser oluşur. Hepatit B'den korunmanın en önemli yolu aktif bağışıklamadır.
Hepatit B Hastalığı
Güzel paylaşım ancak Hastalığı geçiren kişinin hakkında bilgi yok.
Kişi hastalığı geçirdiğinde ve iyileştiğinde kalan %5 lik hastalık oranı kanda dolanmaya devam ediyor.
Dediğinize göre hastalığı geçiren kişi sonradan bile tehlikeli olmaya devam ediyor.
Sevişmesi karşıdaki eşine hastalığı geçirmesine nede oluyor gibi bir yanılgı çıkmış ortaya.
Hasta kişi seviştiğinde yada bezeri bir işlem ile hasta olmayan kişi ile ilişkiye girdiğinde hastalık bulaşacaktır.
Hastalığı geçirmiş kişinin hastalığının karşı tarafa geçmesini sağlayan yöntem KAN bağışıdır.
SARILIK adı ile bilinen hastalığın bir kaç çeşidi vardır ve bunlardan birini ben geçirdiğim için (İNCE SARILIK ) biliyorum.
İnce sarılık Kişinin bünyesinin hastalığa karşı direndiğini ve bu konuda başarı kazandığını gösteren kan ve diğer hastalıklı dokuları bedenin dışlamaya başladığı bir durumdur. Bu durumdaki kişinin Hastalığı bedenden dışarıya direkt atıldığı için idrar tükrük yada kullandığı kab-kaşıklar özenle yok edilmelidir.
İnce Sarılık geçiren kişilerin Kan Bağışı yapması KESİNLİKLE YASAK olup Öldürmek istediğiniz birine bu hastalıktan geçirmiş birinin Kanından bir damla enjekte etmeniz onu 2 hafta içinde komaya sokabilir :D