Her taşın altında XP çıkıyor!

CHIP Online
14-01-2010, 21:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

İnsanları iç çamaşırlarına kadar gören tartışmalı güvenlik tarayıcılarında Windows XP parmağı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/her- ... -cikiyor_17628.html

Resimlerle: Oyun konsollarını hiç böyle görmediniz!

Geçtiğimiz günlerde sizlere Amsterdam'dan kalkan uçaktaki bombalı teröristi yakalayabilecek olan teknolojiyi aktarmıştık. Var olan ama kullanılmayan bu teknoloji, konunun basına yansımasından sonra daha da değer kazandı ve kullanım oranları arttı. Fakat bu artış beraberinde bazı tartışmaları da getirdi. Tartışmaların en başında ise bu cihazların sadece güvenlik kontrolünden çok daha fazlasını yapabiliyor olmaları geliyor...

ABD'deki Electronic Privacy Information Center (EPIC) adlı kişisel gizlilik koruyucu bağımsız bir grup geçenlerde havaalanlarında kullanılan tarayıcıların özelliklerini yayınladı. Yazılım olarak Windows XP kullanan bu tarayıcıların üzerlerinde sabit disk yer alması ve Ethernet bağlantısı özellikleri, cihazların elde ettikleri bilgileri kaydedebileceği ve hatta dışarıya aktarabileceğini gösteriyor. EPIC bunun kişisel haklara bir saldırı olduğu iddiasıyla bu cihazların kullanılmasına karşı çıktı. Fakat EPIC'in bu itirazı üzerine cihazın üreticileri bu özelliklerin havaalanlarında kullanılmadığını, hatta bu cihazların havaalanlarına gönderilirken özellikle sabit disk ve LAN bağlantılarının kapatıldığını söyledi.


Tüm konu: Her taşın altında XP çıkıyor!

Resimlerle: Oyun konsollarını hiç böyle görmediniz!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce havaalanlarındaki bu cihazların kişisel bilgileri kaydedebilme ihtimalleri ne kadar vahim bir duruma yol açıyor?