Herkes EvLenecek Diye KuraL yOK(İKİ)

HAKANKULkarabük
24-02-2009, 21:18   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
44 mesaj

Çocuğum,gelmiş 19'una,20'sine,27'sine
Ne yapıp edip mutlaka evlendirmeliyim kendisini
Bu hayatın bir kuralı
evlenmeden mutlu olunamaz ki.

Hem yaşıtları çoktan girdi dünya evine
Benimki geç kaldı,mutlaka evlenmeli
Biran önce çoluğa çocuğa karışmalı
Hayır arkadaş hayır

Herkes evlenecek diye kural yok
Bu ekim tarlasının en doğru ve tartışılmaz kurallarından biri
Sabırla,azimle,tutkuyla bilginin peşinde koşan
Bilim adamları da çok iyi bilir bu işleri.

Nice geceler uykusuz kalan
Evladının üzerinde hakkı olan
Tüm analar,babalar
En has ana en has baba olsanız bile.

Kesinlikle karışmaya hakkınız yok
Dünyaya gelmesine vesile olduğunuzun özel hayatına
Karışmaya hakkınız yok bireysel özgürlüklere
Hangi konuda olursa olsun

Siz,tatlı dille söylersiniz fikrinizi
Çocukta tekirin cinsinden değil ya!
Elbet dinler sizi,sizin onu dinlediğiniz gibi
Ama mutlaka son kararı bırakmalısınız 15'i aşan çocuğunuza.

Bu,insan olmasının gereği yoksa niye yaşıyor ki
Yarın mahşerde hesap verecek olan kendisi
Mutlaka son kararı gönlünce kendisi vermeli
Ve hayat arenasında uygulamaya koymalı.

Yok ille de çocuk benim
Hem döverim,hem severim,hem söverim
Canım ne isterse yaparım
Ben anneyim,ben babayım her şeyine karışmak tabiki hakkım...

diyorsanız,kültürsüzce gerisini getiriyorsanız
Buyrun utanmasızca,onursuzca girin çocuğunuzun özel hayatına
Hiç düşünmeden başvurun illegal yollara
Yenik düşün el ne der bizeye

Yenik düşün gururunuza
Ama unutmayın ki
ER YA DA GEÇ BİÇERSİNİZ EKTİĞİNİZİ
Bu,ekim tarlasının en doğru ve tartışılmaz kurallarından biri.

Banned
24-02-2009, 21:35   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
5,024 mesaj

senin bu dediklerin türkiyede çokta olmaz arkadaşım çünkü burada çocuk değil yirmisine isterse kırkına gelsin genede tüm aile hayatına karışabiliyor nedense bizdeki mantık ve aile yapısı bu yönde belki ilerde insanlar biraz daha bilinçlendikçe bazı şeyler aşılır ama şimdilik çok zor.

sırf biriyle adı çıktı ya da flört etti diye hala kızlar öldürülebiliyor bu ülkede belki o insan onaylamadığınız bir şey yapabilir ama bu insan öldürmek için bir neden olamaz.

HAKANKULkarabük
24-02-2009, 21:43   |  #3  
OP Yeni Üye
44 mesaj

ben sadece Türkiye için yazmıyorum ki.. yazdıklarım tüm dünyadakiler için...
ayrıca bu ülkede milyonlarca aile el ne der bizeye göre yaşıyor...özel hayatlara ve bireysel özgürlüklere hiç düşünmeden karışıyor..
      Sonuçta herkes er ya da geç biçer ektiğini. ..Saygılar

Banned
24-02-2009, 21:48   |  #4  
Banlandı
5,024 mesaj

dünyada bir çok ülkede bu dediklerinin hiç biri olmuyor zaten bu tür aile baskısı daha çok bazı ülkelerde yaşanıyor bunun nedenleride belli zaten buraya bir daha yazmaya hiç gerek yok.

toplumu birden asla değiştiremezsin bu ancak zaman içinde olur ne kadar süreceğinide tam olarak bilemeyiz ama dediğim gibi insanlar bilinçlendikçe ve okuma yazma seviyesi geliştikçe bazı şeyler kendi kendine oturacaktır şunu asla unutma arkadaşım evrim devrimi doğurur.

Hayalet 26
24-02-2009, 22:49   |  #5  
Yıllanmış Üye
2,018 mesaj

15 yaşındaki çocuğu serbest bırakırsan,ondan sonra anasını da keser babasını da.
Aile kavramını öyle bir çırpıda silip atamazsın kardeşim tamam mı.
Hele ki Türkiye de yaşıyorsan o dediklerin hiç olmaz.
15 yaşındaki çocuğun ne özgürlüğü,ne özel hayatı olucakmış ki.Adı üstünde çocuk daha.Sizin gibilerin özgürlük anlayışı ben büyüdüm artık istediğimi yaparım.Diskoya da giderim bara da.
Sabaha kadar tepinmek.Bu mu özgürlük.Ne anaya saygı ne babaya.Ülkesini,insanları sevmeyen,toplum dışı yaratıklar bu şekilde türüyor zaten.

Banned
24-02-2009, 23:02   |  #6  
Banlandı
5,024 mesaj

15 yaşındaki çocuğa tabikide karışırsın ona bir şey denmez ama artık belli bir yaşa gelmiş insanlarada söz hakkı vermek gerek diye düşünüyorum ben.

misal adam gelmiş 25'e ama daha evlenmemiş hala baba evinde oturuyor diyede herşeyine karışmamak lazım bir yerde.

sonuçta o insan yanlış bir şey yapacak olsa istersen sen o insanı eve kilitle genede fırsatını bulunca yapacaktır burda önemli olan çocukları "Amaan başımdan gitsinde sokakta oynasın" mantığı yerine adam gibi eğitmektir.
küçük yaşlardan beri çocuğa iyiyi kötüyü öğretirsen o da nasıl davranması gerektiğini bilecek ona göre davranacaktır.

piRe_
24-02-2009, 23:11   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,183 mesaj

Yukarıda ne yazarsa yazsın, çocuk! eğer cebinden yemeyi öğrenir ve zorluklar karşısında kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenirse, dahası kendi yağında kavrulmayı becerebilirse işte o zaman özgürdür. (Özgürlükten kastınız ana-babayı hakir görüp, kimilerinin dediği gibi yürüyen fosil yada babasına bankamatik diye çağırmak değilse tabi)

Hala ana-babasının cebinden yiyorsa eşek gibi ana babasına itaat edecek, yaşadığı mekanın kurallarına uyacak, saygıda kusur etmeyecek.!

nirvana26
25-02-2009, 10:16   |  #8  
Yıllanmış Üye
228 mesaj

piRe_ arkadaşıma katılıyorum. burdaki herkez hangi özgürlükten bahsedildiğini biliyor zaten. konudaki yazıya bende katılıyorum herkez istediği zaman istediği kişiyle evlenebilmeli bu işler şansa veya baskıya bırakılmamalı kimse mutsuz olmak için evlenmez.
15 yaşındaki çocuğu tabi çok sertbest bırakamassın ama onada danışarak sorarak birey oldunu hissettirebilir.
kişi kendi iradesini kullanabilmeli; "etrafta büsürü süt varken evde inek beslenmez" diye bi söz var. lakin doğru kişiyi bulursam seve seve beslerim =)

piRe_
25-02-2009, 14:02   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,183 mesaj
"etrafta büsürü süt varken evde inek beslenmez"
Hehe KahkahaKahkaha

Bu sözü ilk kez duydum inan çok hoşuma gitti.Beğendim
Gerçi konuyla alakalı değil ama aklıma ilk gelen söz şu oldu hemen.
''eve lazım olan camiye haramdır''

Murat.
25-02-2009, 14:14   |  #10  
Yıllanmış Üye
948 mesaj

"etrafta büsürü süt varken evde inek beslenmez" SinsiSinsiSinsiKahkahaKahkahaKahkahaKahkahaKahkahaKahkahaMasum

trinity
25-02-2009, 15:22   |  #11  
Yıllanmış Üye
2,103 mesaj

yukarıdaki yzı gerçekten çok güzel di beğendim teşekkürler ama bu da bizim kültürümüğzün bir parçası yapacak bir şey yok gibi herkes kendi anne ve babasından gördüğünü kendi çocuğuna uyguluyor aslında yapacak çok şey var bu zinciri kırmnak için kendi çocuğuna insan muamelesi yapıp onunda bir aklı ve kişiliği olduğunu hatırlayıp en azından 18 yaşından sonra kişiyi kararlarındfa özgür bırakmak lazım

akMurat
25-02-2009, 20:34   |  #12  
Yıllanmış Üye
585 mesaj

Memleketin örfünü adetini inancını beğenmiyorsanız vampirlerin ülkesi amerikaya gidebilirsiniz.

Banned
25-02-2009, 20:45   |  #13  
Banlandı
5,024 mesaj
akMurat
Memleketin örfünü adetini inancını beğenmiyorsanız vampirlerin ülkesi amerikaya gidebilirsiniz.
kimin gidip kimin gitmeyeceğine sen karar veremezsin bu yorumun hiç olmadı şimdi.

burada arkadaşın biri fikirlerini yazdı diye kalkıpta beğenmiyorsan git deme gibi bir hakkın yok senin.

CU_GS7
25-02-2009, 21:18   |  #14  
Yıllanmış Üye
6,371 mesaj
akMurat
O kadar kolay gidilmiyor.. Vizesi, oturma izni derken hayatını bitiriyorlar.. Zaten öyle bir önyargı yaratılmış ki yüzyıllardır adamların gözünde, bu imaj artık düzelmez..
Avrupa içinde seyahat serbestisi var ama bizden vize istiyorlar işte bu örfler, kendine özgü saçma salaklıklar, öküzlükler yüzünden..