arkadaşlar benim pcde eset nod32 +avira free+Malwarebytes' Anti-Malware var.Benim sorum norton internet security 2009 u kursam çakışma olurmu veya nod32 i silip norton u kursam nasıl olur.
Şimdiden teşekkür ederim.
Herkesin görüşünü almak isterim!!
Norton internet security kurmadan önce hem nod 32 hem avirayı sistemden silmen gerekir.Bu kadar antivirüs birarada çalışmazlar.Sadece NİS 2009 u kur yeterlidir.Diğerlerini de revo unınstaller tarzı kaldırıcılar ile kaldır ki sistemde hiçbir artık kalmasın.Aksi halde yeni antivirüs kurarken hata verir.Malwarebytes' Anti-Malware kalabilir onun bir zararı yok.
avira silmeyi aklımın ucundan bile geçirmem ama norton tek başına yeter mi diyorsun yani aviranın görevide ayrıdır.
Avira ile norton çakışacaktır mutlaka.Avirayı kullanmak istiyorsan kaldırıp tekrar kurulum yap.Kurulum yaparken çok dikkatedip gerçek zamanlı korumasını devre dışı bırak.Böylece Avirayı sadece tarama amaçlı olarak kullanırsın.Çakışma da olmaz.
tmm dediğin güzel peki nod32+avira mı norton+avira mı önerirsin?
Sen en iyisi eset nod32 ile devam et.Tek başına senin işini görür.Diğerlerini boşver.Öncelikle chip forumu takip edip bu konularda biraz daha deneyim kazanman yararlı olacaktır.Selametle kal...
şaka mı yapıyorsun.
iki av yi bir arada kullanarak. ikisi birbirinin işlerini köstekliyor haberin yok. güvenli olsun derken bilgisayarın güvenliğini düşürüyorsun amma güldüm ha.
Eğer windws 7 altı bir işletim sistemi kullanyorsan norton 360 her ikisini de pataklar emin ol.
yada bitdefender internet security. esetmiş aviraymış hele birde free siyse daha beter.
Deneyim sabittir. İki av bir yerde olmaz. Kullanmaya devam edersen anlarsın.
NOD32'yi tek kullanma, Eset Smart Security olsaydı olabilirdi, tavsiyem tek başına Norton Internet Security...
İnternette bilip bilmediğin her siteye dalmıyorsan, bilinçliysen, tek başına Avira Antivir yeterli bence.
ben NOD32+Avira yı öneririm :)
Süleyman abi millet bildiğini okuyor boşver. Bir virus girdiğinde iki antivirus programı aynı anda silmeye çalışacak bilgisayar kitlenip kalacak o zaman aaaa bak doğru söylemişler diyecekler. Yada port dinlemelerde sorun yaşayacaklar yada ram kullanımında.
Süleyman abi millet bildiğini okuyor boşver. Bir virus girdiğinde iki antivirus programı aynı anda silmeye çalışacak bilgisayar kitlenip kalacak o zaman aaaa bak doğru söylemişler diyecekler. Yada port dinlemelerde sorun yaşayacaklar yada ram kullanımında.Yanlış bir bilgiyi düzeltmesi zor oluyor. İnsan yanlış bilmektense hiç bilmese daha iyi. Hadi bunlar neyse de, donanım kısmında kasa için düşük ve kalitesiz PSU "yeter abi, canavar gibi çalıştırır" diyor satıcılar ellerinde kalan malı satmak için. Ben esas onların durumunu merak ediyorum. Bu neticede yazılım; yanık kokusu filan gelmez, kıvılcım çıkarmaz. :)
nod 32 yanına çakışmadan güvenliği maksimuma çıkartan norton antibot veya bir firewall yükleyebilirsin.
antibot veya firewall yüklersen çakışma olmaz.
zone alarmı firewall olarak öneririm
arkadaşlar iyi veya kötü yöndeki yorumlarınıza teşekkür ederim eset nod32 yi tek kullanıyorum alternetif olarak trend micro(Hijackthis) ve Malwarebytes' Anti-Malware i tercih ediyorum.
norton u tavsiye etmem sililnince bcde sorunlar oluşuyor formatla düzelen sorunlar bir'inci örnek
Bir önceki sayfada da söylenmiş; çift güvenlik yazılımının sakıncalı olduğu.aviranın Antivir Guard özelliğini kapatsın birşey olmuyor.ben avira ile nod32 yi böyle aynı anda kullanıyorum ama arkadaş tek bir antivirüs yazılımı isterse avirayı öneririm
Norton Internet Security 2009 veya Kaspersky Internet Security 2010 öneririm.
benim önerimin yada bir başkasınınkisi asla önemli değil ama şunu söyledim işte asla ama asla 2 antivirüs olmaz.
ha bana gelince ne kullanıyorsun diye evde panda 2009 pro iş amaçlı kullandığımda office suite panda 2009 işini yaptığım yerlerin bazılarında internetsecurity panda bazılarında ise corprate editon .
ama ben bunları 4 yıldan fazla zamandır kullanıyorum diye kimsenin kullanması zorunluluğu diye bir şey yok yaw bak adam 5 yıldır sorun yaşamamış demmekki en iyisi diyede kavram yok.
faakat esas özel can alıcı noktası a yada b yazılımı değil sadece tek bir antivirüs yazılımı olması. ben ayarları yapılmış panda olan makinalarda antispy+ antitrojen+spam+pishing yazılımlarına hiç ihtiyaçö duymuyorum zaten hepsi içinde mevcut. explorer başlangıcını bozanlar ya onlarda ne yapıyorsun o zamanda formatmı diye sorarsan asla hayır pandayı ilk kurduğumda regediti kilitleme seçeneği var asla izin verme dedimmi iş bitiyor trojen yada spy'ın dedesi gelse o regedit değişmiyor antivirüs devre dışı dahi olsa.
diğer arkadaşların dediklerini kullan ama sadece tek başına kullan.
buda aviranın Antivir Guard özelliğini kapatsın birşey olmuyor. toxicin cevabıymış
guard kapalı antivirne işe yarayacakki pasiftir tek esed yeterde artar ek yüke bence hiç gerek yok sistemde.