hey-canlı klavye

ECHELON_
24-04-2009, 02:44   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,644 mesaj

arkadşlar bu gün notebookumun bir tuşunu daha önclei kırmam neticesi ile notebookun gerçek klavyesininde pahalı olması dolayısı ile çin malı dandik küçük ve sevimli bir harici klavye aldım sorunum şu,,

çakma klavyenin markası t-life nette aradım sitesi bile yokBeğenmedimKahkaha

bu klavyeyi pcnin ön tarafındaki usb aracılığıyla kullanıyorum
fakat bu klavynin sağdaki shıft tuşuna 5 kere basınca notebookumun sol tarafından ÇAT ÇUT diye OLDUKÇA YÜKSEK VOLUMDE kısa devreye benzer bir elektirirk çatırdaması geliyor bu neden oluyor olabilir acaba çıkarıp bir daha kullanmayayayım mı bu klavye yiHa?

Son Düzenleme: ECHELON_ ~ 24 Nisan 2009 02:57
ECHELON_
25-04-2009, 04:38   |  #2  
OP Yıllanmış Üye
1,644 mesaj

yokmu donanımdan anlayan

Metal_Milita
25-04-2009, 08:41   |  #3  
Metal_Milita avatarı
Yıllanmış Üye
1,011 mesaj

yapışkan tuşlar ın ses uyarısı olabilir o

cbilgen13
25-04-2009, 09:01   |  #4  
cbilgen13 avatarı
Yıllanmış Üye
1,441 mesaj

başka bir usb klavye ile aynı porttan test et... o klavyede aynı sorun çıkarsa makinadan kaynaklanıyordur.. yok ses kesilirse klavyeye yapman gerekeni biliyorsundur zaten :D

ECHELON_
25-04-2009, 13:08   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
1,644 mesaj
helios_ptera
yapışkan tuşlar ın ses uyarısı olabilir
hocam yapışkan tuşlar sekmesi sağdaki shıfte 5 kere ard arda basınca açılıyor ama bu ses yani pcden gelen ses çat çut sesleri wındows sesi olmadığı çok acık ve bariz yabancı bir elektirik sesi resmen çatırdama geliyor kısa devre tarzında

arkadaş başka kalvyede dene demiş yorumu için teşekkürler ama hali hazırda başka klavyem yok

cbilgen13
25-04-2009, 13:20   |  #6  
cbilgen13 avatarı
Yıllanmış Üye
1,441 mesaj

başka klavyenin olmamasına üzüldüm yakınlarında usb klavyesi olan kimse yok mu yada bir servise götürsen 2 dakikacık sana bir usb klavye verseler hiç olmadı komşunun kapısını çalsan vardır mutlaka birilerinde...

ECHELON_
25-04-2009, 13:26   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
1,644 mesaj
cbilgen13
başka klavyenin olmamasına üzüldüm yakınlarında usb klavyesi olan kimse yok mu yada bir servise götürsen 2 dakikacık sana bir usb klavye verseler hiç olmadı komşunun kapısını çalsan vardır mutlaka birilerinde...
Alkış

peki saol yardımın için komşuların pcleri m.ö kalma olsada vermezler o ayrı iş tabi Kahkaha

dediklerini yapacağım fakat aslında benim öğrenmek istediğim kısa vadede ya da uzun vadede bendeki bu dandik klavyenin pcye doanımsal olarak zarar verip vermeyeceği idi

cbilgen13
25-04-2009, 13:30   |  #8  
cbilgen13 avatarı
Yıllanmış Üye
1,441 mesaj

işte bunu anlamak için önce sorunun gerçekten klavyeden mi değil mi olduğunu anlamamız gerekiyor en kestirme yolda başka bir donanımla test etmek...aynı porta flash bellek yada kamera falan bu tarz herhngi bir usb donanım takıncada aynı cızırtılar geliyor mu?? bunlara bakman lazım önce tahlil yapılır sonuca göre ilaç yazılır...tavsiyem budur..kolay gelsin..

ECHELON_
25-04-2009, 13:34   |  #9  
OP Yıllanmış Üye
1,644 mesaj
cbilgen13
işte bunu anlamak için önce sorunun gerçekten klavyeden mi değil mi olduğunu anlamamız gerekiyor en kestirme yolda başka bir donanımla test etmek...aynı porta flash bellek yada kamera falan bu tarz herhngi bir usb donanım takıncada aynı cızırtılar geliyor mu?? bunlara bakman lazım önce tahlil yapılır sonuca göre ilaç yazılır...tavsiyem budur..kolay gelsin..
evet haklısın aynı usbden mause ipod kamera şimdiye kadar ne taktımsa hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım

sadece klavyede oluyor ama klavyenin her hangi bir tuşunu ard arda 5 kez basınca değil sadece sağdaki ve soldaki shıfte ard arda sık sık basınca çıkıyor.

ben yeni bir klavye temin edince dediklerini denerim o zaman sonucu tekrar bu konuda yazmaya çalışırım.

yardımın için teşekkürlerAlkışBeğendim