Start\Shut Down\Hibernate'a tıklayınca RAM'deki bilgiler sabit diske kaydediliyor ve bilgisayar kapanıyor; bilgisayar yeniden açılınca da sabit diske kaydedilen bilgiler okunuyor ve bilgisayar kaldığı yerden devam ediyormuş. Bunu daha yeni öğrendim de bununla ilgili bir şey soracağım. Bu, çok güzel bir işlev. Acaba bunu her kapatmada kullansak bilgisayara bir zararı olur mu? Ve bir soru daha: Bilgisayarı Hibernate ile kapattığımda Shut Down'a tıkladığımızda olduğu gibi bilgisayar tamamen kapanıyor mu? Yani uyku modu gibi az da olsa enerji harcanmıyor, değil mi?
Hibernate İle İlgili
Hayır direkt olarak tum bilgileri kaydeder ve bilgisayarını kapatır.ancak bunu her zman yapmamanı öneririm.Çünkü bu veriler bilgisayarında yer kaplar ve sonra hdd kullanım oranın azalır.Gerekmedikçe yapma....
ayrıca max ram kadar hdd de yer tutcagı için istediğin kadar hazırda beklet yapabiilirsin ben kısa sure içinde tekrar kullncaksam yada restart felan gerekmiosa hep h.beklet le kapatırım ama kapanma suresi normal kapanmaya gore biraz fazladır
Peki bilgisayarı bu yolla kapattım diyelim. RAM üzerinde de 1,5 GB'lık bilgi vardı, sabit diske 1,5 GB'lık bir veri kopyalandı. Bilgisayarı açınca bu bilgi okunuyor ya, okunma bitip bilgisayar açıldıktan sonra bu 1,5 GB'lık bilgi siliniyor, değil mi? Yani kalıcı değildir herhalde bu dosya.
bilgisayarın hdd sinde ram gorevi goren bi dosya wardır ram bitince gecici dosyalar oraya yazılır bu olay tam tersi ramdeki olayları hdd ye yazar aynı ram gibi ordan okur işi bitince siler
Beni Mazur Görün Arkadaşlar Bi Soru Sormak İstiyorum ...
Hibernate
What Hibernate ?
cam-aliBeni Mazur Görün Arkadaşlar Bi Soru Sormak İstiyorum ...hazırda beklet gibi bişi de ben ne işe yarar onu çözebilmiş diilim yani ev kullanıcısı için diyorum bi insan niye oturumunu kaydederek çıkar?ne üstünde çalışıyorsan onu kaydet sonra kapat! hiç olmazsa kapanırken ve açılırken fazladan beklemezsin bence bir ev kullanıcısına ömrü boyunca lazım olmayacak bir özellikHibernate
What Hibernate ?
aapociapohazırda beklet gibi bişi de ben ne işe yarar onu çözebilmiş diilim yani ev kullanıcısı için diyorum bi insan niye oturumunu kaydederek çıkar?ne üstünde çalışıyorsan onu kaydet sonra kapat! hiç olmazsa kapanırken ve açılırken fazladan beklemezsin bence bir ev kullanıcısına ömrü boyunca lazım olmayacak bir özelliko zamn beklemeyede gerek yok kapat cık...bu beklemeye alternatif bilgisayar beklemedeyken enerji ceker h.beklet te ise 0 enerji ceker tek fark acılış suresi biraz uzar buda tahammul edilebilr bişi
+ dielim bilgisayar acılışında mscofigten cok fazla program acılıo hepsine de ihtiyacın war tekrar acılış beklemek istemiosun h.beklet yaparsın
Bence güzel bir özellik. Mesela bilgisayarı açan birinin bilgisayarı açtığında bir şeyi görmesini istiyorsunuz. Resim, yazı vb. bir şey. Onu açıp bilgisayarı kapatırsınız. Ya da oyun oynuyorsunuz, bilgisayarı açınca kaldığınız yerden devam edeceksiniz. Bu yöntemi kullanabilirsiniz.