Hibrit Jazz ve CR-Z'ler yakında piyasalarda!

CHIP Online
16-07-2009, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Honda, teknoloji harikası yeni Jazz ve CR-Z modellerini çok yakında kullanıcılara sunacak...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/hibr ... asalarda_13960.html

Resimlerle: CR-Z: Honda'nın yeni gözdesi

Honda Insight ve Civic modellerinin dışında iki hibrit model için de üretim startı verdi.

2010'un son çeyreğinde Honda; Fit, diğer adıyla Jazz'ın üretimine başlamış olacak. Jazz hakkında heyecan verici bilgiler elimize geçmiş olmasa da, CR-Z ile adeta büyüleneceksiniz.

Önümüzdeki yılın şubat ayında Honda'nın ikinci yeni hibrit modeli olan CR-Z Coupe'ler seri üretime geçecek.

Geçtiğimiz iki sene boyunca Insight'ların test gösterimine ek olarak CR-Z'nin ayak sesleri duyuluyordu ve diyebiliriz ki tam zamanında üretime geçiliyor.

Tüm konu: Hibrit Jazz ve CR-Z'ler yakında piyasalarda!

Resimlerle: CR-Z: Honda'nın yeni gözdesi

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Hibrit otomobilleri yakın gelecekte her yerde görecek miyiz?

PcMaKeR
16-07-2009, 08:36   |  #2  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

Hibrit kullanım çok iyi birşey ama şöyle birşey yapılsa olmaz mı.
Güneş pili tarlaları.

her 200 km gibi alanlara güneş pili tarlaları kurulacak. bu tarlalardan çıkan elektrikler 200 km alandaki yollara elektrik gönderecek. millet arabasını şarj edecek. Özellikle Türkiye gibi yerde güneş enerjisi çok iyi bir kaynak.

Değerlendirilse iyi olmaz mı?
Şahsen ben ilerde ev yaptırırsam Güneş Pili döşeteceğim evime. Bir kışın elektrik sorunu olur ama onuda antalya gibi yerde güneş çok az kayboluyor.

emre__
16-07-2009, 09:27   |  #3  
emre__ avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,519 mesaj

arabalar hibrit iyi hoş güzelde türkiye de fazala satılacağını düşünmüyorum kdv si ötv si derkem benzinli modellerinden daha pahalı nasıl iş anlamadım hibrit arabalar için destek olması lazım bizimkiler köstekliyor...