sadece o oyunda yapıyorsa oyunda sorun vardır başka bir şey aramana gerek yok, eğer bir kaç oyunda bunu yapıyorsa o zaman büyük ihtimalle ekran kartının sürücülerinde sorun vardır.
His HD4890 Turbo ? Zotac GTX275 AMP ?
- 1
- 2
oyun bozuk değil vallahi asus ati x1550 takıyorum anakarta atmıyor reset hiç ama hiç.ama gel gelelim 4870 deneyim sistemde bütün 4870leri getirin takayım reset atıyor farklı oyunlarda da oluyor mesela xp kuruyom resetlemiyor vista kuruyorum resetliyor diğer oyunlarda ekran kartı mı problemli anlamadım gitti aldığım yer tüm sistem parçalarını tek tek denedik diyor sizin ekran kartınızın aynısını sisteme taktık gene reset diyorlar
ne yapmalıyım nvidiaya mi dönmeliyim? anakartı mı değişmeliyim ? psunun yeterl güç sağladığından %100 eminim. İşlemci anakart ilişkili bir durum mu bu? tekrar belirteyim ister bu makinayı %100 kasacak işleme tabi tutayım tık yok makinada ama gel bir oyuna gireyim resetler kabusum.
eğer xp'de yapmıyor da vista da yapıyorsa o zaman büyük ihtimalle ekran kartının sürücüsünde sorun var, şimdiki sürücü 9.4 ise 9.5 yükle zaten 9.5 yüklüyse 8.12 yükle bir kaç tane değişik sürücü dene her sürücüyü kaldırdığında sistemi yeniden başlatıp ccleaner ile kayıt defterlerini temizle.
eger bunlardan da bir sonuç alamazsam ne yapmalıyım bunaltmak istemiyorum sizi de ama inanın 1 aydır bu dert kusura bakmayın ...
kartı geri verme yada elinden çıkartma ihtimalin var mı?
yaklaşık 1 yıl mı oldu hatırlayamadım ama ilk çıktığında kartı almıştım, kullanmak nasip olmamıştı o zaman. 1 ay önce aldığım sisteme taktım ama işte sorun bu şekilde. Şöyle söyleyeyim yeni bir kart alma şansım var, zotac 275 amp düşünüyorum ancak problem gerçekten ekran kartımı bundan emin olamıyorum; çünkü belki 3 tane 4870 taktım hep reset attı, ne zaman 50tl lik bir ekran kartı taktım 512mb x1550 sorunum halloldu. Bildiğiniz gibi bu kart pciex güç girişi istemiyor ben de psunun sorunsuz çalıştığından eminim. Diğer parçalarda sorun var mı diye de insanın içinden geçmiyor değil. Size şunu söyleyebilirim işlemcimde ramlerimde psumda hiç bir sorun yok çünkü bunları tek tek farklı farklı denedim. Geriye kalan anakartım ve ekran kartım... İşte bunları deneme şansım olmadı ancak anakart için şunu söyleyebilirim. Oyun harici hiçbir şekilde reset atmadı fakar önceden dediğim gibi 3 tane farklı 4870 taktım resetle sonuçlanıyor hep. Anakart P5QPRO...
Pardon ekran kartını da denedim gece hali ancak sorun aynı bahsettiğim gibi, catalyst 9.5i dediğiniz gibi deneyeceğim ancak 4870ler için gelen cdsin 8.12 catalyst mevcuttu, aynı sorunum vardı reset atıyordu. 9.4 yükledim call of duty için reset problemi bitmişti ancak crysis için devam ediyordu. Sonuç bu şekilde.
1 sene önce mi aldın yoksa bu model mi?
Anakart mı ekran kartımı 2sinden birini değiştireceğim, dediğim gibi sadece hangisi sorunlu benim için onu bulmak şart. Aldığım yer anakartta sorun rastlanmadı diyor. Makine gayet stabil çalışıyor diyor, ancak oyunlardaki reset problemini de inkar etmiyor, anakarttan olamayacağını söylediler kısacası. Bense hala şüpheliyim. Neyi atladığımı ya da nerede hata yaptığımı bulamıyorum. BAna yol gösterirseniz sevinirim. İyi geceler...
512MB GDDR5 SAPPHIRE 4870 TOXIC şu özel soğutmalı vapor-x diyorlar sanırım.
http://img88.imageshack.us/img88/839/sapphirehd4870toxic1zc7.jpg kart tam olarak bu...
4870'lerin ilk çıkan 512 mb bellekli olan modellerinde bıos sorunu vardı o yüzden sordum hangisi diye ve bıos güncellem ile düzeliyordu, bunu yapabilecek bilgin var mı yada bunu yapabilecek birisi
Birkaç bios araştırmam oldu ama 512mb 4870 toxic için özel bios bulamadım sadece 1024 mb düz model 4870 için güncel bios bulmuştum sitenin birinde. O biosu kullansam düzgün çalışmaz değil mi?
onu bilemem, dene derim kart elinde kalır bunun sorumluluğunu alamam.
- 1
- 2