Merhabalar
sistemime bende bir hızaşırma yapayım dedim malum bu sıralar herkes birşeyler yapıyor.
Hız aşırmadan önceki puanlarım;
. İşlemci CPU 6600 @ 2.40GHz 5,3
. Bellek 4,00 GB 5,5
. NVIDIA GeForce 8800 GTS 5,9
. Oyun grafikleri 1535 MB Toplam kullanılabilir grafik belleği 5,9
. Birincil sabit disk 127GB Boş (Toplam 150GB) 5,9
Windows Vista (TM) Home Premium
HIZ AŞIRMA OLDUKDAN SONRAKİ PUANLARIM
. İşlemci CPU 6600 @ 2.40GHz 5,7
. Bellek 4,00 GB 5,9
. NVIDIA GeForce 8800 GTS 5,9
. Oyun grafikleri 1535 MB Toplam kullanılabilir grafik belleği 5,9
. Birincil sabit disk 127GB Boş (Toplam 150GB) 5,9
Windows Vista (TM) Home Premium
Soruma gelince basit bir hız aşırma yaptım sonra geri aldım sadece meraktan yani benimki sistem karalı biçimde (test ettim ) çalıştı.
Hız aşırmadan geri döndüm ama puanlarımın hiç değişmiyor yani hız aşırma sonrası puanlarımı hala veriyor? sırası ile 5.7 ve 5.9 olarak düşmesi beklenirken neden bu puanlarda ısrar ediyor ?
ikinci sorum ise hız aşırma sonrası ramları 800 den 711 e çekmem rağmen (1:1 yapmak için) ram puanım yükseldi düşmesi gerekmiyor muydu?
üçüncü sorum ise bu soru puanlarla alakalı değil ama biliyorsanız cevap verseniz sevineceğim. hız aşırma öncesi CPU sıcaklığım 35-36 da gezerken hız aşırma sonrası 31lerde gezinmeye başladı acaba sistem fanları daha mı hızlı çalıştığından bu oldu? ( ben fan gürültüsü olarak hiç fark göremedim)
özet: hız aşırma sonrası puanlarım. hız aşırmayı geri çektiğimde hala aynı yüksek puanları veriyor. vistanın puan sistemi sanırım kafasına göre takılıyor.
not: kesinlikle hard disk birleştirmesi kayıt defteri temizlemesi yapmadım yani sisteme katkı sağlayacak... )
Teşekkürler