Diyelim Ki Elimde 2GB Bir Pc Var O Pc'ye 1TB Bir Sabit Disk Aldım ve Taktım PC'de Hız Farkı Olurmu Yani Kısacası:
PC Hızlanırmı Hızlanmazmı Hızlanırsa Ne Kadar Hızlanır
Uzuncasını Bende Düşünemedim
Sabit Disk:HardDisk
Hız Performans ve PC
eğer varsa o taktığın 1Tb harddisk SSD ise çok hızlanır tabi varmı 1Tb SSD harddisk onu bilmiyorum ama yok normal 7200Rpm,lik bir harddisk ise fark bekleme ama yine 15000Rpm,lik bir sata harddisk ise yine hızlı olur ama tabi SSD gibi olmaz bilmem anlatabildimmi ?
Patadan sataya geçersen ya da arkadaşın dediği gibi ssd ye tabi ki hızlanır. . Ama şu da olabilir eski hard diskin bozuktur bad sector ya da herhangi bir çalışma sorunu vardır yeni hard disk alınca yine hızlanır. . . Tabi yeni bir ram alır gibi bir hız bekleyeceğini ve alacağını pek sanmıyorum
HDD lerde saat hızı mı vardı? sayenizde yeni öğrendim...saçma sapan şeyler yazmayın lütfen..
arkadaşım derdini daha düzenli bir şekilde yazarsan iyi olur.. 2GB HDD bu devirde yok (benim 10sene önceki pc de bile yoktu) elindeki sistemi yaz öncelikle... eğer elindeki sistem çok ama çok eski ise Sata HDD kullanamazsın ve zaten eski tip Pata HDD lerin soyu tükendi anca 2.-3. elde bulabilirsin.. ama anakartın Sata II desteği var ise Samsung HD103SJ al... hem ucuz hemde oldukça hızlı ;))
MSI CW-7528 SANIRIM ÇÜNKÜ PERFORMANS BİLGİLERİ VE ARAÇLARI KISMINDA ÖYLE YAZIYOR
M.S.I. CW-7528 bu linkteki harddisk'e uyumlumu uyulu değilsede çalışırmı
1 tb disk taktığında pc
Anakar bazında %0.5 hız kaybı yaşar.
İşlemci Bazında % 0.01 lik Yavaşlama yaşar.
Güç Dağıtımda paylar falzalştığı için güç zafı artar.
NTFS okuma birimi Hızlanırken İşlemci rahat hareket edecektir.
İşletim sistemi Geneiş bir depo birimi içinde serbest hareket edeceğinden Ram üzürindeki ağırlığını düşürecektir. Bu nedenle anakar bazında %0.6 lık hız elde edilir.
Sonuçta karın %0.1-0.2 arasında bir hız.
Dikkatini çekerse hız sadece işletim sisteminin rahatlamasından meydane geldi.
* birdiğer hızlanma yapacağın metotsa hızlı bir disk alırsan olur oda en fazla %0.5 ile sınırlanır. Çünkü anakart güçcünü hdd ye vermişti bunu hız olarak geri alır.
Harddiskin boyutu asla hızı belirtmez.Önclikle bunu belirteyim.Mesela elimizde 10TB'lık bir harddisk varsa hızı 5400rpm ise hiç bir performans vermez.Ama 256GB ssd varsa neredeyse 3-5kat hız farkı olur ki bunu gözle görebilirsin.Mesela SSD ile oynanan bir CRYSİS ,yüklenirken en fazla 5-15sn arasındayken aynı oyun aynı sistemle 50-60sn arasında yükelnir.
500 GB 16MB önbellekli , 7200rpm hızınıda sata2 özellikli bir harddsik alabilirsiniz.Ya da aynı özelliklerin 32MB önbellekli modelinide alabilirsiniz.Bu katogoridekilerden herhangibiri gayet güzel üründür.
WD 3.5" 500GB CAVIAR BLACK SATA 3.0 7200RPM 32MB CACHE
http://www.vatanbilgisayar.com/w ... ils.aspx?I_ID=51139
Hangi Harddisklere
Aşağıdaki Linkteki Hard Disk'e Uyarmı Anakart: MSI-7528 Kutusunda :MSI G31M3 Series
VE HIZ FARKI NE KADAR OLUR
Almayı Düşündüğüm Hard Disk