arkadaslar bu 2 sürümün özelliklerine bakınca görüyoruz ki aralarında ozellik olarak pek fark yok ama fiyata bakınca cok fark var siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
ilginize tesekkur ederim
arkadaslar bu 2 sürümün özelliklerine bakınca görüyoruz ki aralarında ozellik olarak pek fark yok ama fiyata bakınca cok fark var siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
ilginize tesekkur ederim
ev kullanıcıları için kesinlikle premıum u öneririm... ultimate, business ve premıum un birleştirilmiş hali...
Bende ev kullanıcıları için home premiumu öneriyorum.Ultimatedeki biçok özellik ev kullanıcılarının hiç işine yaramıyor..
Microsoft'tan aldığım son bilgilere göre Vista'nın Home Premium ve Ultimate sürümleri arasında şu farklar var:
(İşine yaramayacağını düşünerek Business ve Home Basic sürümlerini karşılaştırmadan çıkardım)
Gökhan ve Semih'in de söylediği gibi ev kullanıcısına en uygun sürüm Home Premium. Çünkü ev kullanıcısının işine gelişmiş yedekleme, uzak masaüstü bağlantısı veya sürücü şifrelemesi genel olarak yaramaz. Eğer işine yarayacağını düşünüyorsan Ultimate almalısın. "Benim Windows BitLocker'a ihtiyacım yok, ama gelişmiş yedekleme ve uzak masaüstü bağlantısı olmalı." dersen Windows Media Center'dan vazgeçip Business sürümüne yönelmelisin.
arkadaslara cok katılıorm, ultimate'in ekstra ozellikleri neredeyse hic isime yaramıyo, hani bilgisayarı cok guvenli ortamlarda yedekleme, sirket ici gelismis ag kurma yonetme falan yapılmicaksa gereksiz. ki ultimate bu kullanılmayan ek ozelliklere ragmen home premium'dan 2kat fazla ram yer....
dolayısıyla ilerde eger bisi olurda format falan gerekirse ultimate deilde home premium kurcam...