aranızda bilgisayarla müzik yapanlar vardır sanırım geçen hafta sonu ses sistemimi değiştirerek küçük bir oda studyosu kurdum buradan sizlere biraz bahsedeyim sistemler hakkında
uyarı : bu sistemler müzisyenlere yönelik ouyn oynayanlara değil :)
Sound Card
uzun incelemelerim ve bütçemin uygunluğunu gözönüne alarak 2 model karta yoğunlaştım ikiside aynı para 1.e-mu 0404 ve 2. M-audio Audiophile 24/96 ve emu 0404 ü aldım 2 haftadır inceliyorum bu kartın + sı üzerinde DSP işlemci bulunması bu şu oluyor arkadaşlar bilgisayar işlemcisini yormadan real-time 100 ün üzerinde efekti çalarken duymak ve kaydı kuru yapabilmek hatta uyguladığınız efektide kaydedebilmek yani gitaristler +brefektprosesörü almak zorunda kalmıyacak ayrıca kart asio desteği sayesinde Zero latency çalışıyor yani onboard yada creative türü kartlarla müzik yapmak çok zordur çünkü seste bir gecikme sözkonusudur (enst yada vokal kayıtta) işte bu gecikme (latency) bu türe kartlarda ='ddır bunulada kalmıyor kartta bir pach mix konsolu sayesindetüminput ve ooutputlar emrinizin altında
henüz keşfedemediğim birçokşeyiide var www.emu.com dan görebilirsiniz kartı
Mixer
artık ev kullanımı için birçok mixer çıktı ve çok şrinler bunun içinde bir süre araştırmaa yaptımve mikrofon ile aynı marka olmasına dkkatettim behringer eurorack 1202 12input mikser aldım 4 balanslı mic ve 8 blanslı enstruman girişi var erkanal üzerinde lowpass fiilter mevcut pan ve eq ayarları mevcut ayrıva +48V phantom ile kondenser mikrofon desteğii var fiyatı da çok makul www.behringer.com
Midi klavye
m-Audio oxgen 8 2 oktav ve üzerinde bisürü knobları bulunan bir alet Vst programlar vasıtası ile kayda başka bir enstrüman çalmaya yarayan en küçük şirin klavye henüz kullnamadım kullanınca buradan yazarım
mikrofon
behringer b1 tek diyaframlı kondenser mikrofon bu biraz evkullanımıiçin pahalı fakat benim gibiyseniz acımayın paraya alın tek dezavantajıu odayı yaluıtmak gerekiyor çünkükondenser mkrofonlar karıncaların ayak sesini bile alabiliyor :)
eh bunca şeyi alıp birde dinlemek içnmontörseçmne geldisıra gittim bit pazarına eski techniks deck amp adam bana 300-600 arası fiyat çekti+ birde hoparlöreler var tabikipara olmadı için 2+1 almnak zorunda kaldım mikrolab marka http://www.hepsiburada.com/produ ... 58&productid=bd7867
ondaki tek olmayan şey kuılaklık çıkışı gerisi harika doya doya gitar çalıyordum taki kolum kırılana dek :) bir müddet müzik yazılımları ile uğraşacağım artık
işte bir küçük home record sistemi böyle kurdum bundan önce bende onboard ses kartı kullanıyordum fakat gün geçtikçe yazılımlar ve donanımlar daha fazlasını istiyor yakında kaydettiğim şarkıları buradan paylaşıuma açarım
müzikli dolu günler
YB