sorunum baslıktaki gibi arka tarafa höparlör jakı takılıyken ön tarafa kulaklık takınca sadece kulaklık çalısıyo önceliği öne veryo win 7 ultimate 64 bit driver ı otomatik updateden indirdiği için realtek adlı program yok xp de ayarlayabiliyordum ama win7 1 senedir böyle kullanıyom :D yeni aklıma geldi aynı anda 2 sinde kullanabilirmiyim ?
Höparlor+kulaklık aynı anda çalıstıramıyorum !
driver scanner 2013 ü indir pc deki tüm eski ve eksik driverlerin en son sürümlerini tarar bulur sende ya hepsini yada ihtiyacın olanını ındırıp kurarsın. lisansı dert etme ben sana yardımcı olurum elımde orjınal lısans var.. pıyasadakı en ıyı proram dıyebılırım.
Bende öyle bir sıkıntı var mıydı hatırlamıyorum ama şöyle yapabilirsin , 1-2 TL'ye Y çoklayıcılar satılır elektronikçilerde , 1001 çeşitçilerde v.s. al onlardan birtane hoporlörü de kulaklığıda aynı jack'a tak ikisinden de ses alırsın... En pratik çözüm bir süredir öyle kullanıyorum ben
sana ses kanalını kurmayı biliyosan yada varsa...
ses kanallarını bir birleriyle bağdaştırın ve bu kanallların herpsini tek bir aygıt olarak tanımlayın.
XP deki adı sterio karıştırıcı çıkışıydı bu Windows7(vista) yok. bunu siz raltechk ile yapabilirsiniz ama zahmetli iş olduğunu bildireyim ve 1 kez yaptım bu nedenle tekrardan nasıl yapıldığını hatırlamıyorum. Elimde kulaklığım yok...
sana ses kanalını kurmayı biliyosan yada varsa...kardeşim biraz açabilirmisin acemiyim o konudada :/ses kanallarını bir birleriyle bağdaştırın ve bu kanallların herpsini tek bir aygıt olarak tanımlayın.
XP deki adı sterio karıştırıcı çıkışıydı bu Windows7(vista) yok. bunu siz raltechk ile yapabilirsiniz ama zahmetli iş olduğunu bildireyim ve 1 kez yaptım bu nedenle tekrardan nasıl yapıldığını hatırlamıyorum. Elimde kulaklığım yok...
kardeşim biraz açabilirmisin acemiyim o konudada :/Sanal ses çıkışında Ses yönetimi kulaklıkla hoperlörü aynı anda kullanıyor çünkü her iki aygıtıda sanal karta yönlendirmiş oluyorsunuz. Ben bunun için realtech i kullanmıştım ama nasıl yaptığımı hatırlamıyorum şu an. Bana lazım olan yer ise çoklu ses çıkışı içindi yaptık ama bir halta yaramadı diye sonradan iptal etmiştik..Hatırladığım kadarıyla ses çıkışı noktalarının hangilerini kullanmak istiyorsanız onu sanal sürücüye bir hoperlör olarak tanıtıyordunuz. Sanal sürücüde tekil kullanım için monoAudio SterioAudio Poliaudio(çoklu) seçenekleri vardı Ben tümüne mono yapmıştım seteryo yada diğerlerinde ses kanal değerlerini tek tek siz ayarlıyorsunuz ve sadece 2 hoperlörü ayarlamak uzun sürmüştü bende mono yapmıştım.
Dediğim gibi aradan uzun süre geçti fazla zahmet istedi haliylede 1 kere yaptığım bişi unuttum nasıl yapıldığını..
Sanal ses çıkışında Ses yönetimi kulaklıkla hoperlörü aynı anda kullanıyor çünkü her iki aygıtıda sanal karta yönlendirmiş oluyorsunuz. Ben bunun için realtech i kullanmıştım ama nasıl yaptığımı hatırlamıyorum şu an. Bana lazım olan yer ise çoklu ses çıkışı içindi yaptık ama bir halta yaramadı diye sonradan iptal etmiştik..smdi anladım sanırım söyle diyorsun realtec kurulu iken jak takıldıgı zaman ekrana seçenek gelyor 3 tane mic , kulaklık bide high definition audio device sen diyosunki şöyle farklı bir yere tak ama taktıgın yerde höparlor olarak göster diye böyle ise yapabilirimHatırladığım kadarıyla ses çıkışı noktalarının hangilerini kullanmak istiyorsanız onu sanal sürücüye bir hoperlör olarak tanıtıyordunuz. Sanal sürücüde tekil kullanım için monoAudio SterioAudio Poliaudio(çoklu) seçenekleri vardı Ben tümüne mono yapmıştım seteryo yada diğerlerinde ses kanal değerlerini tek tek siz ayarlıyorsunuz ve sadece 2 hoperlörü ayarlamak uzun sürmüştü bende mono yapmıştım.
Dediğim gibi aradan uzun süre geçti fazla zahmet istedi haliylede 1 kere yaptığım bişi unuttum nasıl yapıldığını..
kardeşim biraz açabilirmisin acemiyim o konudada :/tekrarlıyorum. 1 kez yaptım ve 1 yıl geçti aradan tam hatırlamıyorum çünkü fazla uğraşmıştım uğraşmama rağmen işimede yaramamıştı.Anlatığımdan başka bişi hatırlammıyorum tekrardan deneme imkanım yok kulaklık bende yok. USB hoperlör kullanıyorum..
ne sorunmuş be devlet meselesi oldu resmen :D
Bir tane şu edavattan temin ette , kurtul gitsin... Kdv dahil 66 Kuruş için yorma milleti :))))denemedi değilim o yolu benm pc deqisiktir mesela kulaklık girişine anfi+kulaklığı bağladıgımda kulaklıktan normal bi ses gelyordu ama anfiden sinek vızıldaması gibi ses :) aynı şekilde ses sistemi girişine bağladıgımda ise kulaklıktan ses gelmiyordu anfiden normalde oldugu gibi ses gelyorudu :)Son Düzenleme: okankaan38 ~ 21 Ağustos 2012 18:41