selam arkadaşlar.Öncelikle konu başlığı yanlış olabilir nereye açsam diye düşündüm bulamadım bende buraya açtım
şimdi sorum şu;
8 tane makina var bunların 7 tanesi internete wireless ile 1 taneside kablolu bağlantı ile bağlanıyor.Aralarında ağ bağlantısı yok.sadece kablolu olan makinenin msn ve hotmail gibi sitelere bağlanımlası istenmiyor.Bunun için önleyici bir program yada ayar varmıdır acaba?
yardımcı olursanız sevinirim
güzel paylaşımlar...
hotmail'e bağlanmasını istemiyorum
yaaa arkadaşlar yokmu kimsenin bi çözüm yoluu
walla okuyan geçmiş okuyan geçmiş
Öncelikle messengere engeli GPO ile engelleyebilirsin. başlat+çalıştır oraya mmc yaziyorsun daha sonra karşına gelen pencereden dosya+ ekle/kaldır dan Yerel bilgisayar İlkesini ekliyorsun.Kullanıcı yapılandırma sekmesinden Sistemi seçiyorsun Orada Belirlenen windows uygulamalarını çalıştırma diye bir seçenek görürsün ona msnmsgr.exe yi ekliyorsun ve bitiyor artik o pcden messengera giriş yapılamaz. Gelelim site yasaklama konumuza biraz kafan karışabilir ama sağlam yoldur:) Windows/system32/driver/etc klasorunun içinde host dosyası var onu notepad ile açıyorsun en alt satırına 127.0.0.1 www.yasaklamakistediginsite.com bu sekilde ekleme yapiyorsun bu site adını heryazmasinda locale geri dönecektir o ip yerine baska bir websitesinin ipsinide yazsan oraya yönlenir Çok geniş bir yasaklama yapmak istiyorsan Sisteminin tamamen değişmesi gerekiyor ISA Server kullanman için neyse cok kafanı karıştırmayayim umarım yardımcı olur bunlar sana....