Hotmail hesabınıza Thunderbird ile bakabilirsiniz!

mk1
17-04-2009, 12:42   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
481 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

thunderbird yazılımı live mail gibi posta hesaplarımızın gelen kutusuna ve bizim posta gönderebilmemize yarayan yazılımdır.thunderbird edinmek için
http://mozilla-europe.org/tr/products/thunderbird/ adresinden indirip kuruyoruz.
sonra ilk adım olarak;
Dosya<yeni<hesap tıkladığımızda hesap ekleme sihirbazı çıkıyor.sonra
kullaını adı kısmına ismimizi yazıyoruz.e-posta hesabı yazan yere hotmail adresimizi yazıyoruz"asdasd@hotmail.com" şeklinde.
ileri dedikten sonra gelen posta sunucusu kısmına "pop3.live.com" yazıp ileri diyoruz
ileri dedikten sonra kullanıcı ismi yazan kısma tekrar hotmail adresimizi yazıyoruz"asdasd@hotmail.com" şeklinde
sonrasında ise hesaba uygun bir isim verip tamamlandı diyoruz ve hesap eklenmiş oluyor.
sonrasında ise Araçlar<Posta ve haber.. yazan yere tıklayıp eklediğimiz hesabın Sunucu ayarları sekmesinde Port : 110 yazan yeri Port : 995 olarak değiştirmek.
Güvenli bağlantı kullan yazan yerden ise SSL yazan yeri seçiyoruz. tamam diyoruz ve pencereyi kapatıyoruz.

Bu ayarlar ile sadece hesabımıza gelen mailleri alabiliriz thunderbird kullanarak mail gönderemeyiz. Bu hatayı düzeltmek için tekrardan Araçlar<Posta ve Haber Grubu ayarları sekmesini tıklayıp karşımıza çıkan pencereden en altda olan Giden Posta Sunucusu ( SMTP ) seçip sağ taraftaki Ekle düğmesine basıyoruz. burada yapmamız gereken ayar ise Açıklama kısmına "Hotmail SMTP", sunucu ismi kısmına "smtp.live.com" , port "25" , hotmail adresimizi yazıp Güvenli bağlantı kullan seçeneğini Her zaman olarak işaretliyoruz ve tamam diyoruz.
sonrasında ise tekrardan Araçlar<Posta ve Haber Grubu ayarlarından eklediğimiz mail hesabının Sunucu ayarlarının üstündeki hesap ismini çift tıklayıp alt tarafta Giden posta sunucusu (SMTP) yazan yerde az önce eklediğimiz "Hotmail SMTP" sunucusunu seçip tamam diyoruz. İşlem tamam.
Bu işlemlerden sonra gelen kutumuzdaki postalarımızı posta indir dedikten sonra şifremizi girip tamam diyoruz ve postalarımız tek tek indirilmeye başlıyor.
thunderbird kurulmuş ve ayarları yapılmış bir şekilde kullanabilirsiniz.Beğendim