Ben bu laptopta virüs olduğu için format atmak istiyorum. Bilgisayarı aldığımda vista home basic kuruluydu ve D sürücüsünde benim göremediğim dosyalar var.Sanırım bu dosyalar format attıktan sonra vista kurmak için gerekli dosyalar.Bilgisayarla birlikte 2 tane recovery DVD verdiler.1 tanesi Driver recovery, diğeri de Vista recovery DVD.Ben şimdi C ve D sürücülerine format atsam bu 2 DVD ile vistayı ve driver ları sorunsuz kurabilecekmiyim?
Hp Compaq 6730s yardım..
walkyireBen bu laptopta virüs olduğu için format atmak istiyorum. Bilgisayarı aldığımda vista home basic kuruluydu ve D sürücüsünde benim göremediğim dosyalar var.Sanırım bu dosyalar format attıktan sonra vista kurmak için gerekli dosyalar.Bilgisayarla birlikte 2 tane recovery DVD verdiler.1 tanesi Driver recovery, diğeri de Vista recovery DVD.Ben şimdi C ve D sürücülerine format atsam bu 2 DVD ile vistayı ve driver ları sorunsuz kurabilecekmiyim?önemli dosyalarınızı yedek alın.ve sonrasını Vista recovery e bırakın.
takın vista recovery cd sini başlatın kurulumu
ilerki yüklemelerke sizden bir ihtimal driver recover cd sini isteyecektir.
sitemese bile www.hp.com.tr ye notebook modelinizi yazarak kolaylıkla güncel sürücülerinizi edinebilirsiniz.
Aynı makina bende de var. Öncelikle size verilen DVD'ler orjinal mi yoksa sonradan oluşturulmuş mu? Çünkü orjinalinde XP ve XP sürücüsüne ait DVD verilmektedir. Eğer sonradan oluşturulmuş sa zaten içerisinde sürücüleri mevcuttur. c: de Swsetup klasörünü bir yere yedeklerseniz mevcut kurulu olan işletim sistemine ait sürücüler bu klasör içinde yer almaktadır. Bu arada makinada F11 diye bir tuş tanımlı bu da DVD lerle yapılacak olan fabrika ayarlarına dönüşü sağlayacak kuruluşu yapmaktadır. Dikkat etmişseniz D: sürücüsünde HP_RECOVERY demektedir. Bunun anlamı makinanızda F11 tuşu hazırlanmış ve kullanılabilir. Dikkat etmeniz gereken özel belgelerinizi bir şekilde almanız yedeklemeniz. F11 tuşu makinayı fabrika ayarlarına getirdiği için özel belgeleriniz kaybolacaktır.
Bütün bunlar olmasa bile www.hp.com.tr adresinde makinaya ait tüm sürücüleri indirebilirsiniz anca zaman alacaktır. Dosya boyutları yüksek olan programlar var. Onun için SwSetup klasörünü yedeklemeniz size kolaylık sağlayacaktır.
Verilen DVD ler orijinal... recovery DVD for vista yazıyo üstünde...Verdiğiniz cvp lar için teşekkür ederim sadece 1 sorum kaldı...HP_RECOVERY e de format atsam(recovery DVD sini kullanmadan) yeniden vsta kurarken(Recovery DVD si ile) bir sorun yaşarmıyım?
Sorunuzu tam anlayamadım, ama Recovery DVD'si ile formatlarken, hiçbir sorun yaşamazsınız. Antibiyotik gibidir, ne var ne yoksa söker alır. :)
Formatlamanızı önermiyorum neden tekrar oluşturamazsınız. Firma tarafından oluşturuluyor bir programla kaldırılabilir deniliyor ancak oluşturulan DVDler kurtarmayı yapamadıklarında zor durumda kalırsınız. Servise götürmeniz gerekir. zaten gördüğünüz gibi 10-15GB bir alan bence silmeye değmez.
Beni aydınlattığınız için çok teşekkür ederim...