öncelikle herkese merhaba.
hp pavilion olan bilgisayarıma trojan girdi ve antivir programları sonuç vermedi.İnternette bağlantı hızım çok düşük,bağlantım 1024 olmasına rağmen 5 kb ile DL yapıyorum. ve sürekli olarak kopmalar meydana geliyo.Format atmam gerektiğini söylediler ancak hp'de recovery bölümü olduğu için format atılamıyormuş.Trojanin bu bölüme girme şansı var mı?+Sistemi tekrar sorunsuz hale nasıl getirebilirim? Bilgisi olanlar lütfen paylaşsın teşekkürler...
HP'de Vista Formatı
Hp pavilion da recovery olduğu için format atmak yanlış çünkü aynısı benim başıma geldi. Hp pavilion makinayı formatladıktan sonra bir daha kurtaramadık. Öncelikle Hjackthis adlı virüs programıyla bir tarama daha sonra adware ne nod32 den bir tarama yapıp daha sonra windowsu onarırsanız sorun gider diye düşünüyorum yani virüs taramalarını yaptıktan sonra CHKDSK /R komutuyla windowsu onarın. Bu şekilde windowsu kurtarabilirsiniz...
Zaten bilgisayarla birlikte norton gelmişti daha sonra nod32 yükleyip virusleri taradım sildi fakat yine de hız düşük.Trojan tam olarak silinemiyor.Acılısta F11le geri yukleme yap dediler ama tam olarak çözebilir mi bilmiyorum.Daha 5 gün oldu pcyi alalı parayı çöpe de atmak istemiyorum.O yuzden sormak istedim...Tesekkurler yardım icin...
recovery pek işe yaramaz çünkü recovery için ayrılan bölümün içinde bu trojen.normal tarama yöntemleri işe yaramıyor malesef.recovery yaparken recovery bölümüne firma tarafından gömülmüş trojen aktif olup yapıyor yapacağını sadece bu değil cdlerindede çıkıyor her ürününde nerdeyse çıkar oldu son 3 yıldır.tek en iyi çözümü kullandığın vista sürümünün kurulum orjinal dvd kopyası alıp notebook üzerindeki keyi girerek köklü fdisk.başka türlü %100 garantili çözüm yok çünkü bazen sistem dosya değişimi yapmak için imageye ulaşıyor sen temizlesende yine bulaşıyor.
virüs bulaşınca recoveryedemi bulaşıyor direk?
Eğer Recovery DVD'leri oluşturduysan bu DVD'lerle bilgisayarı başlatabilirsin. Oluşturmadıysan hemen oluşturmayı deneyebilirsin.
Her ihtimale karşı bilgisayarı satın alır almaz mutlaka kurtarma DVD'leri oluşturun. Çünkü kurtarma DVD'leri, bilgisayarın HDD'indeki hiçbir veriye ihtiyaç duymaz.
Virüs, kurtarma bölümüne de sıçramış olabilir. Sen yine de HP Kurtarma'dan "sıfırdan kurulum"u seçerek C:'yi formatla. Çünkü onarırsan da dosyalarından tekrar bulaşabilir.
peki recovery bölümündekini dvd'de toplasam cd key soruyormu?
Recovery bölümünü DVD'ye kopyalaman anlamsız. Zaten yalnızca Paragon Drive Backup gibi programlarla kopyalayabilirsin (disk imajı olarak) ama çalışır mı bilmiyorum. Recovery bölümünü kopyalamak yerine kurtarma DVD'leri oluşturmalısın. Bunun için Başlat menüsündeki Tüm Programlar'da bir kısayol olması lâzım. Açılan sihirbaz sana yardımcı olacaktır. Genelde 2 adet tek katmanlı DVD gerekiyor.
HP Destek hattını aradım bana sistem kurtarma yapmamı söylediler yaptım ama yine de değişiklik olmadı.Kurtarma CDlerini yazdım onları kullanarak sorunsuz bi şekilde çalıştırmam mümkün mü?Nasıl yapaılabileceğini bilen var mı?
fRax1neLLaZaten bilgisayarla birlikte norton gelmişti daha sonra nod32 yükleyip virusleri taradım sildi fakat yine de hız düşük.Trojan tam olarak silinemiyor.Acılısta F11le geri yukleme yap dediler ama tam olarak çözebilir mi bilmiyorum.Daha 5 gün oldu pcyi alalı parayı çöpe de atmak istemiyorum.O yuzden sormak istedim...Tesekkurler yardım icin...Eğer bilgisayarını alalı 5 gün olduysa ve sıfıra garantilidir heralde garantiliyse servise götür
hpnin recovery kısmındada yer alıyor virüs fabrika çıkışı içinde geliyor onun için en temizi fdisk ne var ne yok sil üstündeki lisans keyini girip orjinal vista dvd kopyası ile yeniden kur.lisanslı vista kullanan birinden kopyasını alabilir ve kurabilirsin.
Önce ilk kurtarma DVD'sini tak ve bilgisayarı yeniden başlat. Eğer "HP Kurtarma" başlamadıysa (her zamanki gibi Windows açıldıysa) bilgisayarı tekrar yeniden başlat ve BIOS ayarlarına gir. (BIOS ayarlarına girmek için bilgisayarı açar açmaz bir tuşa basman gerekiyor; kullanım kılavuzuna bakabilirsin.) Oradan First Boot Device'ı DVD-ROM (ya da Notebook Optical Drive) olarak ayarla. Second Boot Device'ı da HDD (ya da Notebook Harddisk Drive) yap. Ayarları kaydedip çıktıktan sonra bilgisayar yeniden başlayacak ve bu sefer "HP Kurtarma" açılacak. "Sıfırdan kurulum - bütün kişisel verilerinizi siler" gibi bir seçenek olacak; onu seç ve devam et. Artık bilgisayarının satın aldığındaki gibi olması gerekir.