evet laptobımdaki vistayı Hp kurtarma cd leriyde xp ye çevirdim bir problem çıkmıyor.tek bir şart var HP laptop alındıktan sonra Pc kurtarma diski oluşturulmalı.Pc açılıp disk takıldıktan sonra makineyi yeniden başlatın....
HP laptop vista yı Xp ye çevirebildim.
dediğinden hiçbişey anlamadım ne anlatıyosun
Vista'dan XP'ye geçiş kolay yapılmıyor.Arkadaş sadece nasıl geçileceği hakkında bilgi vermiş.
Teşekküeler.Mutlaka ki işine yarayan biri çıkacaktır.
Ne demek kolay yapılmıyor.Amma beceriksizsiniz ha.cdden boot edip c yi seçiyosun sonrada biçimlendirip vistayı kuruyosun xp kurmaktan 10 kat daha kolay biçimlendirip kuracaksın neresi zor.Xpyi kurarkende cyi seçip biçimlendiriyosun sonrada xpyi kuruyosun vistayı kurarkende cyi seçip biçimlendiriyosun sonrada vistayı kuruyosun zor olan neki?
Ben de HP kullandığım için sanırım arkadaşın ne demek istediğini anladım:
HP laptopların yanında Windows CD'si verilmiyor. Onun yerine, HDD'de D: sürücüsünde bir HP kurtarma bölümü var. Bilgisayarı D:'den boot edince HP Recovery açılıyor ve oradan C:'deki Windows XP onarılabiliyor ya da format'lanıp yeniden kurulabiliyor. HP Recovery, otomatik olarak Windows XP'yi bazı güncellemeler, tüm sürücüler ve birlikte gelen programlar ile birlikte (yalnızca C:'ye) kuruyor.
HP'lerde HDD bozulmalarına karşı önlem almak için ya da D: bölümünü kaldırmak için, bu bölümü bootable DVD'lere yazan bir program var. Bununla yalnızca bir kez kurtarma DVD'leri (benim PC'mde 2 adet DVD) oluşturulabilir. Bilgisayarı bu DVD'lerden boot edince, yine D:'den başlatıldığında olduğu gibi, HP Recovery başlıyor ve buradan aynı işlemler yapılabiliyor.
Vista'yı C:'ye kurarken D:'yi de format'larsanız, eğer Recovery DVD oluşturmadıysanız, bilgisayarla verilen XP'yi bir daha kullanma şansınız yok. Ancak Recovery CD ile bilgisayarı başlatırsanız, bütün sabit diski format'lamış olsanız bile C:'ye bilgisayarla birlikte verilen XP'yi kurabilirsiniz ve bilgisayar ilk aldığınız gibi olur.