Yaklaşık olarak 2 hafta önce aldığım bilgisayarımda HP'nin internet sitesinde 4 Gb olarak görünen bellek (RAM) miktarı bilgisayarımda 3 Gb olarak görünüyor... Ben bunu fark ediyorum ve HP ile mail yoluyla haberleşiyorum... Uzatmaya gerek yok aramızdaki mail alışverişi aşağıdadır buyrun sizde okuyun ve yorumunuzu lütfen bırakın... Ben mi haklıyım yoksa onlarmı haklı bir cevapta yazın lütfen... Son maili az evel attım cevap bekliyorum şu an. Ama bu kadar vurdumduymazlık ilk defa görüyorum... Aşağıda yazılı olan herşey orjinal mailden konuşmaların geçtiği kısımlar alınarak hazırlanmıştır...
Okumaya Aşağıdan Yukarı Doğru Başlayınız...!!!
Ben: Sonuç olarak bu firmasal bir hatadan kaynaklanıyor. Büyük şirketler gerekirse hata yüzünden arabaları bile geri çağırabiliyorken sizin kendiniz yükseltin demeniz sizce de biraz tuhaf değil mi...??? Lütfen bu konuda bir çözüm üretin en azından benim açımdan bu bir sorun teşkil etmekte ben ürünü alırken internetten bakarak aldım ve ben alırken 4 gb ram var şeklinde biliyordum... Lütfen gereğini yapın...
HP: Iyi gunler Volkan Bey,
Öncelikle ürününüze donanımsal olarak bir zarar vermeden harddisk ve ram değişimi, yükseltmesi yapabilirsiniz. Bu işlem ürününüzü garanti dışına çıkartmayacaktır. Cihazınızı aldığınızda size söylenen özellikleriyle ilgili olarak dilerseniz satın almış olduğunuz firmayla görüşebilirsiniz.
HP urunleriyle ilgili sorularinizda yardima hazir oldugumuzu belirtir, çalismalarinizda basarilar dileriz.
Saygilarimla
Ben: Peki benim kaybım ne olacak. Sonuçta ben bu ürünü alırken 4 gb olarak aldım. Sizin bu konuda yapabileceğiniz bir şey yok mu...??? Cihaza ayrıcana bir ram taktırma şansımız var mı...?? Yada ben kendim ayrıcana taksam garanti kapsamı ne olacak... Yardımlarınız için teşekkürler...
Cihazınızın seri numarasından gerekli kontrolleri gerçekleştirdiğimizde fabrika çıkışı olarak CNF12025S0 seri no'lu HP Pavilion g6-1035st model cihazınızın 3GB (2+1) olarak ram takılı görülmektedir. Hp web sayfasında ürün özelliklerindeki düzeltme için yurtdışına gerekli bildirim sağlanmıştır.
HP urunleriyle ilgili sorularinizda yardima hazir oldugumuzu belirtir, çalismalarinizda basarilar dileriz.
Saygilarimla
- Ben tekrardan istedikleri ekran görüntüsünü gönderiyorum.
Son olarak bir kontrol daha gerçekleştirmemiz gerekiyor. Cihazınız tamamen kapalı iken açar açmaz F10 tuşuna basarak BIOS kısmına giriniz. Ram boyutunu burada da kontrol ederek bu e-posta ya cevap olarak gönderiniz.
Saygilarimla
- Ben burada istedikleri gibi ekran görüntüsünü gönderiyorum
Oncelikle bize HP Turkiye Web Sitemizden e-posta ile ulastiginiz icin tesekkur ederiz.
HP Pavilion g6-1035st model cihazınızın üzerinde gelen ram boyutu 4 GB dır.
Başlat butonuna tıkladıktan sonra hemen üzerinde bulunan arama çubuğuna "msinfo32" yazarak enter a basınız. Sistem bilgisi penceresinin ekran görüntüsünü bu e-posta ya cevap olarak gönderiniz.
Ben: Ürünün ayrıntılarına bilgisayar üstünden baktığımda bellek(Ram) 3 Gb görünmekte. Fakat HP'nin sitesi üzerinden baktığımda ürünün normalde 4 Gb bellek(RAM) sahibi olduğu belirtilmiş. Acaba bir yazım hatasımı var yoksa benim ürünüm mü arızalı...??? Yardımınız için teşekkür ederim...
Okumaya Buradan Yukarı Doğru Başlayınız...!!!