hp notebook bi bakarsanız arkadaşlar sevinirim
İşlemci, işletim sistemi ve bellek
İşlemci türü
Intel® Centrino® 2 işlemci teknolojisi
• Intel® Core™2 Duo İşlemci P8600 Fps 1066 Mhz
• 2,40 GHz , Düzey 2 önbellek 3 MB
Yüklü işletim sistemi
Orijinal Windows Vista® Home Premium ve Service Pack 1 (64 bit)
Standart bellek
4096 MB DDR-II 1066 MHZ
Bellek düzeni
(2 x 2048 MB DDR-II 1066 MHZ)
Maksimum bellek
8 GB'ye kadar DDR2 belleği destekler
Dahili sürücüler
Dahili sürücüler
500 GB (2 x 250 GB)
Sabit disk denetleyicisi
SATA Sabit Disk Sürücüsü
Sabit disk sürücüsü hızı
5400 rpm
Optik sürücü türü
SuperMulti DVD±R/RW Çift Katmanlı Blu-Ray ROM
Sistem özellikleri
Bellek kartı aygıtı
Secure Digital kartlar, MultiMedia kartlar, Memory Stick, Memory Stick Pro veya xD Picture kartlar için 5'i 1 arada tümleşik Dijital Medya Okuyucu
Ağ arabirimi
Tümleşik 10/100/1000 Gigabit Ethernet LAN
Kablosuz teknolojileri
Intel® WiFi Link 5100
Kablosuz yeteneği
Bluetooth® kablosuz ağ iletişimi
Harici G/Ç bağlantı noktaları
4 USB 2.0, 1 HDMI konektörü, 1 eSata konektörü, 1 VGA bağlantı noktası, 1 RJ45 ethernet konektörü, 2 kulaklık çıkışı, 1 mikrofon girişi, 1 IEEE 1394, uzaktan kumanda kızılötesi bağlantı noktası, kablo yerleştirme konektörü
Video yakalama arabirimi
IEEE 1394 Firewire® Arabirimi
Genişletme yuvaları
1 ExpressCard/54 yuvası (ExpressCard/34'ü de destekler)
Ekran boyutu
BrightView Infinity Ekranlı 18,4 inç Çift kanallı LVDS FHD AG Çift Lambalı
Ekran çözünürlüğü
1920 x 1080p
Grafik alt sistemi adı
NVIDIA GeForce 9600M GT 512 MB
Video RAM
512 MB atanan olmak üzere en çok 2302 MB Toplam Kullanılabilir Grafik Belleği
TV alıcısı
TV Alıcısı DVB-T (Dijital TV Kartı)
Ergonomik özellikler
Tümleşik parmak izi okuyucusu
Kontrol paneli
HP Mediasmart ortam yürütücü yazılımı ve özel menü denetimleri, müzik ve DVD düğmeleri
Web kamerası
Tümleşik Mikrofonu Olan HP Pavilion WebCam
Uzaktan kumanda
Uzaktan kumanda ve HP Mobile ScrollSmart Uzaktan Kumanda ile
Dahili ses
3B Sound Blaster Pro uyumlu ses - 16 bit tümleşik
Hoparlörler ve mikrofon
Tümleşik sub-woofer ve Dolby Home Theater ile Altec Lansing® hoparlörler
Klavye
Tam boyutlu masaüstü klavyesi (+ ayrı sayısal tuş takımı düzeni)
Güç kaynağı türü
180 W AC Güç adaptörü
İşaret aygıtı
Açma/Kapatma düğmesi , özel dikey ve yatay Yukarı/Aşağı Kaydırma yüzeyi, ses düzeyi ayarlama, ses kapatma düğmeleri ve 1 Hızlı Başlatma Düğmesine sahip Dokunmatik Yüzey
Pil türü
8 hücreli Lityum-İyon (Li-Ion) pil
özellikleride bu arkadaşlar
Gayet güzel. Bu özelliklerde başka markaların ürünleriyle de kıyaslamanızı öneririm. Belki aynı fiyata daha iyisi, ya da aynısının daha hesaplısı vardır...
bu urun istanbulbilisimde 2.300e falan gelıyor.ve baktıgım dıger markanın urunlerıne gore bu urun daha ucuz ve sıstem olarak daha ıyı.peki sizce kullanış olsun şarj suresı olsun teknık servısı olsun nasıl acaba birde 18"4olmasının ne gibi dez avantajları olur
Fiyat ve performans olarak diğerleriyle kıyasladıysanız sorun yok. Gayet güzel. Şarj süresi için birşey diyemem, ama herhalde bir-bir buçuk saat içinde şarj oluyordur. Pil ömrü ise yazması lazım bir yerlerde. Boyutlarının dezavantajı taşınabilirlik ve pil ömrüyle ilgili olur. Başka da olmaz. Teknik servislere ise asla güvenmeyin. Mutlaka evrak olarak sağlama aldıktan sonra kendinizi cihazınızı teslim edin. Örnek olarak sikayetvar.com'daki servis rezilliklerine bakabilirsiniz. (Bunu imzama yazayım ben de, sürekli söylemek zorunda kalıyorum:)
boyut ve pil ömrü arasinda bir alaka kuramadim biraz daha acarmisiniz. Şikayetvar ' i da mutlaka ekleyin yazilarinizda denk geliyorum :)
Donanım büyük olduğu için daha fazla güç ihtiyacı olur. Bu yüzden pili daha çok sömürür. Pil teknolojisini geliştirmediler pek. Monitör mesela daha büyük olduğu için daha fazla güç tüketecektir.
evet ya dusunemedım bunu pardon :) peki evrak olarak saglama almak dedın garantıye yollarken bunu açarmısın biraz
Servise cihazınızı teslim ettiğinizdeki durumunu (çalışıp çalışmadığı, çizik, kırık, iz durumu gibi) ayrıntılı bir şekilde içeren bir raporu kaşeli ve yetkili tarafından (banko arkasındaki prezentabıl çalışanların değil) imzalanmış olarak teslim almanız. Hatta fotoğrafını çekip onu da onaylatmanız. Servis biraz oynak gibi geldiyse, noteri bile düşünmeniz icabında (tabi çok uç durumlar için). Yani servisteki bazı hanzolar, sizin toz bile kondurmadığınız cihazınızı hoyratça oradan oraya atıp bir yerlerini mahvettiğinde (forumda küfür etmek yasak değil mi, siz anlarsınız), pişkin pişkin "teslim aldığımızda öyleydi" diyemeyecekleri bir şekilde teslim belgesi hazırlatmanız ve mutlaka yetkili kişiye imzalatmanız kendinizi sağlama almanızı sağlar. Yetkili imzası olmazsa size verdikleri belgenin pul kadar değeri yoktur. Ben karşılaştım, o banko arkasında çalışan kızlardan biri sırıtarak "Ama beyefendi bizim antetli kağıdımız bu, imzaya gerek yok" demişti de, bütün cinlerim tepeme çıkmıştı. Yani onlar kendilerini sğalama almakta art niyetli olarak bile hazırlıklılar, sanıyor musunuz ki bu durum saflıklarından. Her neyse, bu laf çok uzar. Mağduriyetinizin önüne yine siz geçeceksiniz, vaktinde alınan eksiksiz bir belgeyle...
evet bu dediklerinizi kesınlekle dıkkate alacağım çunku bu tarz bir şey gercekten aklımdan gecmemıstı.cok tesekkur edıyorum yardımlarınız ıcın bu laptop hakkında karar veremedım ama.aslında bana lazım olan 9600gt ve uzerı ekran kartı,c2d 2uzerı ıslemcı,2 3 gb ram ,250 uzerı hdd,ve 15,4" ekran ıstıyorum ama marka ve modele hala karar vermıs degılım.sizin bır tavsıyenız var mı acaba?
özelikkler iyi de hp nin fiyatları iyi değil
casaper yada acer daha iyi fiyatlı
yada biazr daha kıy paraya sony vaio alll
lycnn_evet bu dediklerinizi kesınlekle dıkkate alacağım çunku bu tarz bir şey gercekten aklımdan gecmemıstı.cok tesekkur edıyorum yardımlarınız ıcın bu laptop hakkında karar veremedım ama.aslında bana lazım olan 9600gt ve uzerı ekran kartı,c2d 2uzerı ıslemcı,2 3 gb ram ,250 uzerı hdd,ve 15,4" ekran ıstıyorum ama marka ve modele hala karar vermıs degılım.sizin bır tavsıyenız var mı acaba?İmzamda da var, ben Toshiba kullanıyorum. Hp ve Sony de kullandım. Bunların içinden Toshiba'yı her zaman tavsiye ederim. Ama üçü de pahalı şu an. Siz söylediğiniz özelliklerde Asus, Samsung, Casper filan bakabilirsiniz. Kötü değildirler, ama kullanmadığım için detaydaki artı ve eksilerini bilemeyeceğim. Siz model belirleyin, bakalım...
eğer amacın oyun oynamaksa turbo cache ekran kartlarından uzak dur
evet oyun oynatsin alicam pc ama diger islemleride rahatca yapabilsin, ben bir kac pc belirleyim onlari tartisalim o zaman arkadaslar cok tesekkur ederim yardimlariniz icin
arkadaşım birincisi oyun içinse notebook alma.ikincisi 18.4" çok büyük nasıl taşıyacan?Bende 16" hp notebook var.Güzel ama arada sırada o bile taşıma sırasında problem yaratıyor.Sen 18.4" diyosun pil dayanmaz ona bi kere!Artı ona vereceğin paraya çok daha ii notebooklar bulabilirsin.Ama özellikle diyorum oyun içinse sakın alma.O kadar paraya yazık olur sonra pişman olursun!!!
oyun birinci planda degil birinci planda olan sistemin performansi ve 3d cizimleri ama oyunda oynatabilecek bi laptop bakiyorum arkadaslar
lycnn_oyun birinci planda degil birinci planda olan sistemin performansi ve 3d cizimleri ama oyunda oynatabilecek bi laptop bakiyorumSize uygun birçok dizüstü bilgisayar var. Siz modellere bakın, değerlendirelim. Bütçeniz de önemli tabi ki.