hp notebook bi bakarsanız arkadaşlar sevinirim

lycnn_
08-04-2009, 14:00   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
74 mesaj

arkadaşlar herkese merhaba  acabu bu laptop hakkında fikirlerinizi alabilirmiyim    18"4 olması kullanısı cok etkıler mı ve performans olarak sızce nasıl?

lycnn_
08-04-2009, 14:21   |  #2  
OP Üye
74 mesaj

İşlemci, işletim sistemi ve bellek

İşlemci türü
Intel® Centrino® 2 işlemci teknolojisi
• Intel® Core™2 Duo İşlemci P8600 Fps 1066 Mhz
• 2,40 GHz , Düzey 2 önbellek 3 MB

Yüklü işletim sistemi
Orijinal Windows Vista® Home Premium ve Service Pack 1 (64 bit)

Standart bellek
4096 MB DDR-II 1066 MHZ

Bellek düzeni
(2 x 2048 MB DDR-II 1066 MHZ)

Maksimum bellek
8 GB'ye kadar DDR2 belleği destekler

Dahili sürücüler

Dahili sürücüler
500 GB (2 x 250 GB)

Sabit disk denetleyicisi
SATA Sabit Disk Sürücüsü

Sabit disk sürücüsü hızı
5400 rpm

Optik sürücü türü
SuperMulti DVD±R/RW Çift Katmanlı Blu-Ray ROM

Sistem özellikleri

Bellek kartı aygıtı
Secure Digital kartlar, MultiMedia kartlar, Memory Stick, Memory Stick Pro veya xD Picture kartlar için 5'i 1 arada tümleşik Dijital Medya Okuyucu

Ağ arabirimi
Tümleşik 10/100/1000 Gigabit Ethernet LAN

Kablosuz teknolojileri
Intel® WiFi Link 5100

Kablosuz yeteneği
Bluetooth® kablosuz ağ iletişimi

Harici G/Ç bağlantı noktaları
4 USB 2.0, 1 HDMI konektörü, 1 eSata konektörü, 1 VGA bağlantı noktası, 1 RJ45 ethernet konektörü, 2 kulaklık çıkışı, 1 mikrofon girişi, 1 IEEE 1394, uzaktan kumanda kızılötesi bağlantı noktası, kablo yerleştirme konektörü

Video yakalama arabirimi
IEEE 1394 Firewire® Arabirimi

Genişletme yuvaları
1 ExpressCard/54 yuvası (ExpressCard/34'ü de destekler)

Ekran boyutu
BrightView Infinity Ekranlı 18,4 inç Çift kanallı LVDS FHD AG Çift Lambalı

Ekran çözünürlüğü
1920 x 1080p

Grafik alt sistemi adı
NVIDIA GeForce 9600M GT 512 MB

Video RAM
512 MB atanan olmak üzere en çok 2302 MB Toplam Kullanılabilir Grafik Belleği

TV alıcısı
TV Alıcısı DVB-T (Dijital TV Kartı)

Ergonomik özellikler
Tümleşik parmak izi okuyucusu

Kontrol paneli
HP Mediasmart ortam yürütücü yazılımı ve özel menü denetimleri, müzik ve DVD düğmeleri

Web kamerası
Tümleşik Mikrofonu Olan HP Pavilion WebCam

Uzaktan kumanda
Uzaktan kumanda ve HP Mobile ScrollSmart Uzaktan Kumanda ile

Dahili ses
3B Sound Blaster Pro uyumlu ses - 16 bit tümleşik

Hoparlörler ve mikrofon
Tümleşik sub-woofer ve Dolby Home Theater ile Altec Lansing® hoparlörler

Klavye
Tam boyutlu masaüstü klavyesi (+ ayrı sayısal tuş takımı düzeni)

Güç kaynağı türü
180 W AC Güç adaptörü

İşaret aygıtı
Açma/Kapatma düğmesi , özel dikey ve yatay Yukarı/Aşağı Kaydırma yüzeyi, ses düzeyi ayarlama, ses kapatma düğmeleri ve 1 Hızlı Başlatma Düğmesine sahip Dokunmatik Yüzey

Pil türü
8 hücreli Lityum-İyon (Li-Ion) pil

özellikleride bu arkadaşlar

Süleyman.
08-04-2009, 14:25   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Gayet güzel. Bu özelliklerde başka markaların ürünleriyle de kıyaslamanızı öneririm. Belki aynı fiyata daha iyisi, ya da aynısının daha hesaplısı vardır...

lycnn_
08-04-2009, 14:44   |  #4  
OP Üye
74 mesaj

bu urun istanbulbilisimde  2.300e falan gelıyor.ve baktıgım dıger markanın urunlerıne gore bu urun daha ucuz ve sıstem olarak daha ıyı.peki sizce kullanış olsun şarj suresı olsun teknık servısı olsun nasıl acaba birde 18"4olmasının ne gibi dez avantajları olur

Süleyman.
08-04-2009, 15:15   |  #5  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj

Fiyat ve performans olarak diğerleriyle kıyasladıysanız sorun yok. Gayet güzel. Şarj süresi için birşey diyemem, ama herhalde bir-bir buçuk saat içinde şarj oluyordur. Pil ömrü ise yazması lazım bir yerlerde. Boyutlarının dezavantajı taşınabilirlik ve pil ömrüyle ilgili olur. Başka da olmaz. Teknik servislere ise asla güvenmeyin. Mutlaka evrak olarak sağlama aldıktan sonra kendinizi cihazınızı teslim edin. Örnek olarak sikayetvar.com'daki servis rezilliklerine bakabilirsiniz. (Bunu imzama yazayım ben de, sürekli söylemek zorunda kalıyorum:)

lycnn_
08-04-2009, 15:38   |  #6  
OP Üye
74 mesaj

boyut ve pil ömrü arasinda bir alaka kuramadim biraz daha acarmisiniz. Şikayetvar ' i da mutlaka ekleyin yazilarinizda denk geliyorum :)

Süleyman.
08-04-2009, 15:43   |  #7  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj

Donanım büyük olduğu için daha fazla güç ihtiyacı olur. Bu yüzden pili daha çok sömürür. Pil teknolojisini geliştirmediler pek. Monitör mesela daha büyük olduğu için daha fazla güç tüketecektir.

lycnn_
08-04-2009, 16:01   |  #8  
OP Üye
74 mesaj

evet ya dusunemedım bunu pardon :)  peki evrak olarak saglama almak dedın garantıye yollarken bunu açarmısın birazAğzı kulaklarına varıyor

Süleyman.
08-04-2009, 16:33   |  #9  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj

Servise cihazınızı teslim ettiğinizdeki durumunu (çalışıp çalışmadığı, çizik, kırık, iz durumu gibi) ayrıntılı bir şekilde içeren bir raporu kaşeli ve yetkili tarafından (banko arkasındaki prezentabıl çalışanların değil) imzalanmış olarak teslim almanız. Hatta fotoğrafını çekip onu da onaylatmanız. Servis biraz oynak gibi geldiyse, noteri bile düşünmeniz icabında (tabi çok uç durumlar için). Yani servisteki bazı hanzolar, sizin toz bile kondurmadığınız cihazınızı hoyratça oradan oraya atıp bir yerlerini mahvettiğinde (forumda küfür etmek yasak değil mi, siz anlarsınız), pişkin pişkin "teslim aldığımızda öyleydi" diyemeyecekleri bir şekilde teslim belgesi hazırlatmanız ve mutlaka yetkili kişiye imzalatmanız kendinizi sağlama almanızı sağlar. Yetkili imzası olmazsa size verdikleri belgenin pul kadar değeri yoktur. Ben karşılaştım, o banko arkasında çalışan kızlardan biri sırıtarak "Ama beyefendi bizim antetli kağıdımız bu, imzaya gerek yok" demişti de, bütün cinlerim tepeme çıkmıştı. Yani onlar kendilerini sğalama almakta art niyetli olarak bile hazırlıklılar, sanıyor musunuz ki bu durum saflıklarından. Her neyse, bu laf çok uzar. Mağduriyetinizin önüne yine siz geçeceksiniz, vaktinde alınan eksiksiz bir belgeyle...

mrtaxy
08-04-2009, 16:33   |  #10  
mrtaxy avatarı
Yıllanmış Üye
188 mesaj

HP düşünüyorsan 2 kere hatta 3 kere düşün yada en iyisi sen bu linklere bir göz at

lycnn_
08-04-2009, 16:38   |  #11  
OP Üye
74 mesaj

evet bu dediklerinizi kesınlekle dıkkate alacağım çunku bu tarz bir şey gercekten aklımdan gecmemıstı.cok tesekkur edıyorum yardımlarınız ıcın bu laptop hakkında karar veremedım ama.aslında bana lazım olan 9600gt ve uzerı ekran kartı,c2d 2uzerı ıslemcı,2 3 gb ram ,250 uzerı hdd,ve 15,4" ekran ıstıyorum ama marka ve modele hala karar vermıs degılım.sizin bır tavsıyenız var mı acaba?

loganwolverine
09-04-2009, 00:36   |  #12  
Yıllanmış Üye
944 mesaj

özelikkler iyi de hp nin fiyatları iyi değil

casaper yada acer daha iyi fiyatlı
yada biazr daha kıy paraya sony vaio alll

Süleyman.
09-04-2009, 00:51   |  #13  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj
lycnn_
evet bu dediklerinizi kesınlekle dıkkate alacağım çunku bu tarz bir şey gercekten aklımdan gecmemıstı.cok tesekkur edıyorum yardımlarınız ıcın bu laptop hakkında karar veremedım ama.aslında bana lazım olan 9600gt ve uzerı ekran kartı,c2d 2uzerı ıslemcı,2 3 gb ram ,250 uzerı hdd,ve 15,4" ekran ıstıyorum ama marka ve modele hala karar vermıs degılım.sizin bır tavsıyenız var mı acaba?
İmzamda da var, ben Toshiba kullanıyorum. Hp ve Sony de kullandım. Bunların içinden Toshiba'yı her zaman tavsiye ederim. Ama üçü de pahalı şu an. Siz söylediğiniz özelliklerde Asus, Samsung, Casper filan bakabilirsiniz. Kötü değildirler, ama kullanmadığım için detaydaki artı ve eksilerini bilemeyeceğim. Siz model belirleyin, bakalım...

arda001
09-04-2009, 12:58   |  #14  
Yıllanmış Üye
190 mesaj

eğer amacın oyun oynamaksa turbo cache ekran kartlarından uzak dur

lycnn_
10-04-2009, 10:44   |  #15  
OP Üye
74 mesaj

evet oyun oynatsin alicam pc ama diger islemleride rahatca yapabilsin,    ben bir kac pc belirleyim onlari tartisalim o zaman arkadaslar cok tesekkur ederim yardimlariniz icin

fasterdem
10-04-2009, 11:06   |  #16  
fasterdem avatarı
Yıllanmış Üye
404 mesaj

arkadaşım birincisi oyun içinse notebook alma.ikincisi 18.4" çok büyük nasıl taşıyacan?Bende 16" hp notebook var.Güzel ama arada sırada o bile taşıma sırasında problem yaratıyor.Sen 18.4" diyosun pil dayanmaz ona bi kere!Artı ona vereceğin paraya çok daha ii notebooklar bulabilirsin.Ama özellikle diyorum oyun içinse sakın alma.O kadar paraya yazık olur sonra pişman olursun!!!

lycnn_
10-04-2009, 11:54   |  #17  
OP Üye
74 mesaj

oyun birinci planda degil birinci planda olan sistemin performansi ve 3d cizimleri ama oyunda oynatabilecek bi laptop bakiyorum arkadaslar

Süleyman.
10-04-2009, 11:55   |  #18  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj
lycnn_
oyun birinci planda degil birinci planda olan sistemin performansi ve 3d cizimleri ama oyunda oynatabilecek bi laptop bakiyorum
Size uygun birçok dizüstü bilgisayar var. Siz modellere bakın, değerlendirelim. Bütçeniz de önemli tabi ki.

strong_rap
20-04-2009, 17:59   |  #19  
Yeni Üye
43 mesaj

Bu kadar paran varsa hiç durma ama laptopun ayrıcalığıda küçük olması ve taşınacak kadar hafif olması bu ekran çok büyük ama süperrr...