HP Pavilion'da "Hazırda Bekletme" bazen çalışmıyor

Aras Yurtman
01-05-2007, 23:44   |  #1  
Aras Yurtman avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
571 mesaj

HP Pavilion DV5198EA laptopumda

• bilgisayarı hazırda bekletmek istediğimde (Başlat > Bilgisayarı Kapat > [Shift] + "Beklemede"), eğer o anki bellek kullanımı fazlaysa (400 MB ya da daha fazla) Windows XP Home Edition şöyle bir hata veriyor: "İşlemi tamamlamak için yeterli API kaynağı yok." ve bilgisayarı yeniden başlatana kadar "Hazırda Bekleme" modu devre dışı kalıyor. Bellek kullanımı azsa (oturum açık değilse) bilgisayar normal bir şekilde hazırda bekleme moduna giriyor ve açtığımda da düzgün bir şekilde geri yükleniyor. HDD'de yeterli boş alan var. Ayrıca bunun format'la çözülemeyeceğinden de eminim; çünkü bilgisayarı aldığımdan beri 3-4 kere formatlamıştım ama Windows yeni kurulduğunda bile durum hep aynıydı. Bunun HP'nin Windows kurulurken otomatik olarak yüklenen programlarından birinden kaynaklandığından şüphe ediyorum. Bence bunun nedeni çok basit bir şeydir ama gel de bul!..
    Çok önemli bir sorun değil ama yine de yardımcı olursanız sevinirim. (Özellikle HP Pavilion DV51xx kullanıcıları yardımcı olabilir diye düşünüyorum.)

• : HP Pavilion DV5198EA:
         2GHz Intel Core Duo CPU,
         2GB DDR2 RAM,
         100GB 5400rpm HDD,
         256+256MB nVidia GeForce 7400 Go GPU,
         Windows XP Home Edition (SP2)