hp pavilion dv6185ea format atma?

HPQ-User
20-04-2007, 00:44   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

fuatemre sormuş:
Merhaba arkadaslar dv6185ea hp pavilion dizüstü bilgisayarıma format atmak istiyorum ama tam olarak nasil yapacagımı bilmiyorum;masaüstü bilgisayarıma atabiliyorum ama daha önce laptopa format atmadıgım için nasil yapılacagını bilemiyorum.Recovery dvdleri var olusturulmus.Bu konuda daha önce tecrübesi  olan biri kısaca bana sırasıyla neler yapmam gerektigini söylerse cok sevinirim.İlginize teşekkürler.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
windows xp media center edition...

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.8.1.3) Gecko/20070309 Firefox/2.0.0.3

XerA
20-04-2007, 02:09   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
54 mesaj

kurtarım dvd si, bildiğin işletim sistemi cdsidir. tek farkı yükleme sırasında senin driverlarını da yükleyecek olması. ve kurulum menüleri de farklı tabi.

dvd yi tak
bilgisayarı yeniden başlat
cd'den önizleme için bir tuşa basın dediğinde enter a bas (demezse biosdan boot ayarlarından dvdrom u 1. sıraya koy)
sonrası türkçe olarak gelir. biraz spesifik bir yüklemedir bu yüzden net birşey söyleyemem.
Ama toshiba dan bildiğim kadarıyla sana;
tipik/gelişmiş kullanıcı diye soracak. tipik dersen bilgisayarı ilk aldığın gün ki şekline getirerek formatlar.
gelişmişten ise partition (BÖLÜMLEME) ayarlarını yapabilirsin.

feumarte
20-04-2007, 14:35   |  #3  
Taze Üye
17 mesaj

teşekkürler;ilgilendigin için

diverman
16-07-2008, 08:56   |  #4  
Taze Üye
1 mesaj

arkadaşlar bana bu hp 6185ea recovery dvdleri lazım nasıl temin edebilirim servise götürmek dışında istanbulda yaşayan biri var ise onadan kopyalayabilir miyim şimdiden teşekkür ederim. Bana ulaşabilmeniz için Mail adresimi veriyorum    [email]mikropserca@hotmail.com[/email]
bu arada yardımcı olan arkadaşlara elimdeki program arşivini de paylaşmak isterim.teşekkürler