HP Pavilion Format Sorunu ..?

armangs
26-07-2009, 09:50   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Evet arkadaslar oncelikle konuyu okudugunuz icin tesekkurler..
Ben bu bilgisayarı 4-5 aydır kullanıyorum . Bildiginiz gibi format cdsini kendiniz yapıyorsunuz . Ben cdyi yaptıkdan sonra ılk formatımı atmıstım 2 ay once falan . Ama su anda cdsini kaybettim ve bilgisayarımda 2 gundur buyuk bi sorun var . Dün bilgisayarımı herzamankı gibi direk on/off dugmesınden kapadım . Yaptıgım yanlıs bısı oldugunu bılıyorum . 2 gun oncesınden bilgisayarı ctrl+alt+delete yapıp gorev yonetıcısınden explorer.exe olarak baslata bılıyordum . Dun yıne bilgisayarı actım Hos Geldiniz. yazısından sonra bilgisayar donuyordu ctrl+alt+delete basamıyordum . Bilgisayarı sadece guvenli modda aca biliyordum . Bugun format atmaya karar verdım . Cdsiz bi sekılde . Bilgisayarı actım hp yazdıgı yerde esc basıp F11 basıp cdsiz format atmaya calıstım . Fakat pc cok ısındıgından windows dosyalarını yuklerken kendı kapandı . Aynı ıslemı bida denedim buyuk uraslarla ılk 2 installer paketini yukledı pc acıldı acıldıgında soyle bisı dedı ayarlar kaydedilmesi icin bilgisayarınızı yeniden baslatın . Sımdı baslat secenegi vardi . Ona tıkladım . Tam Vista dolma cubugu gitti hos geldınız yazısı cıkmadan dondu . Sadece mouse gozukuyordu . Bilgisayarı on/off dan kapadım actım acınca sole bı hata werdi . Windows dosyaları yuklenemedi . Yeniden yukleyın tarzında . Bida format atıcaktım yine cok ısındıgından kapandı ne yapsam olmuyor bi yardım ederseniz cok tessekur ederim . Sımdıden Tesekkurler...

MystCrose
26-07-2009, 10:02   |  #2  
Yıllanmış Üye
203 mesaj

Bak şimdi şunları yap . evet dediğin bilgisayara çok yorucaktır. ve senin yapman gereken şu. bi cd yle beraber format at . yada tak bi xp cd si sürücüleri sil . eğer hala cd siz format atarm ben diyorsan . bataryaya sök . bilgisayarını serin bi ortamda . fazla işlem yapmadan direk f11 le formatını at . bilgisayar kpandığı için dosyalara tam yuklenenememis yada hasarlı bı bıcımde olarak yuklenmıs

armangs
26-07-2009, 10:10   |  #3  
OP Taze Üye
3 mesaj

Oncelıkle yarıdmın ıcın tesekkurler .
Sımdı benım bu ıslerle pek aram olmadıgı ıcın cok bı fıkrım olmaz . Suruculeri silmeyi falan beceremem . Deminki formatımda elıme kalın bir kagıt alarak 1 saat pencerenın onunde elımdekı kagıtı sallaya sallaya 2. asamaya falan gelmıstım ustede yazmıstım . Ama 2. installer paketını yukledıkten sonra res attı bilgisayar . Attıktan sonra acılıs ekranından sonra pc dondu . Dedigini yapıcam ama gene bosuna beklemem umarım . En kotu ihtimal servise gondercem ama gonderıpte 1 ay almamak var . Veya xp cdsi alıp kurmayı denıcem ... Tekrar tesekkurler..

AnilClarte
26-07-2009, 20:05   |  #4  
Taze Üye
19 mesaj

Arkadasım Yapıcagın Sey su. Bu Netlerde Dolasan Xpliyiceksen Yamalı Xplerin içinde SAta Entegreli Driverları Var indir Atarsın formatı basıma geldi denedim yaptım kolay gelsin. Hp pavilion fazla ugrasam ne yaparsan yap yapamssın Tek yolu SAta Entegreli Xpleri indirip Atarsı formatı.

Kapalı Hesap (135391)
26-07-2009, 20:19   |  #5  
Kapalı Hesap
2,758 mesaj

1. Hp Recovery Cd Sini Kendisi Vermesi Lazım !

2. Bilgisayarın Çok Isındığı İçin Kapanıyor ( Benim Pc Hp Compaq Bende F11 Le Formatlıyorum !) Sende Bilgisayarlara Fan Satıyorlar ( Laptop İçin ) Onlardan Al Veya Altına Buz Fln Koy Olmuyormu ?

Çok Isınınca Bende Öyle Yapıyorum !

Saygılarımla !
Hp ve MéLiHh , Windows Vista Home Premium Sürümünü Önerir ! ( Windows 7 Çıkmamış Sayarsak  )

melen
26-07-2009, 20:47   |  #6  
melen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,638 mesaj
Alıntı: Melih Çalışkan  
1. Hp Recovery Cd Sini Kendisi Vermesi Lazım !

2. Bilgisayarın Çok Isındığı İçin Kapanıyor ( Benim Pc Hp Compaq Bende F11 Le Formatlıyorum !) Sende Bilgisayarlara Fan Satıyorlar ( Laptop İçin ) Onlardan Al Veya Altına Buz Fln Koy Olmuyormu ?

Çok Isınınca Bende Öyle Yapıyorum !

Saygılarımla !
Hp ve MéLiHh , Windows Vista Home Premium Sürümünü Önerir ! ( Windows 7 Çıkmamış Sayarsak  )

HP recovery CD' sini kendi vermiyor. Recovery CD'sini benim bildiğim " Recovery Manager " kısmından kendiniz yapmanız lazım. En azından Pavilion'da böyle.

Kapalı Hesap (135391)
26-07-2009, 22:52   |  #7  
Kapalı Hesap
2,758 mesaj

Bana Verdiler De Onun İçin Dedim !