Hp Pavillon Dv 2000 Klavye Çalışmıyor

HPQ-User
03-10-2009, 09:29   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

hakansar sormuş:
Merhaba. Hiç bir sıvı dökülmeden ve bu güne kadar herhangi bir arıza yapmadan kullandım. Ancak sebebini bilmiyorum bire kaç gün önce hiç bir tuşu kullanılamz oldu oldukça temiz kullanıyorum herhangi bir darbesi filanda yok.
Usb den harici klavye taktım kullanıyorum. Kendi klavyesinin hiç bir tuşu basmadığı için BIOS tada açılmıyor.
Lütfen bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.
Saygılar

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Xp kullanıyorum. 1 Gb ram.

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1) ; InfoPath.1)

OSMAN BAĞÇEVAN
04-10-2009, 03:50   |  #2  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

sadece tuşlarda mı sorun var yoksa tamamen çalışmıyor mu ?

tuşlarda sorun varsa , içini açıp temizleyin, tuşları yerlerini gözlemleyin ve aksi bir durum olduğunu görürseniz düzeltmeye çalışın..

tamamen çalışmıyor ise ,caps lock ,numlock , scroll lock ışıklarının olduğu yere bir zarar geldiğini düşünüyorum..temizlerken dikkatsizce orayı da temizlediyseniz çalışmıyor olabilir.. : (

-KAFKAS-
04-10-2009, 05:23   |  #3  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
93 mesaj
Alıntı: OSMAN BAĞÇEVAN  
sadece tuşlarda mı sorun var yoksa tamamen çalışmıyor mu ?

tuşlarda sorun varsa , içini açıp temizleyin, tuşları yerlerini gözlemleyin ve aksi bir durum olduğunu görürseniz düzeltmeye çalışın..

tamamen çalışmıyor ise ,caps lock ,numlock , scroll lock ışıklarının olduğu yere bir zarar geldiğini düşünüyorum..temizlerken dikkatsizce orayı da temizlediyseniz çalışmıyor olabilir.. : (

Osman Kardeş Laptop bu Masaüsttü değilki açsın Arkadaşı Tehlikeye sokuyon
sen en iyisi garantisi varsa aldığın yere götür onlar bir çaresine baksın.Hassas bir cihaz bunlar

hakansar
04-10-2009, 09:49   |  #4  
Taze Üye
4 mesaj

Merhaba Arkadaşlar,
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Klavye tamamen çalışmıyor. Bir şey sanki çalışmasını bloke ediyor ya da engelliyor. Sorun software değil hardvare gibi. Garantisi bitti ayrıca şu an yurt dışında olduğum içinde burda pek oynatmak istemiyorum. Şu an harici klavye taktım USB den kullanıyorum ancak kendi klavyesi tamamen devre dışı. Dediğim gibi herhangi bir darbe yada sıvı ile temasıda yok.
Yardımcı olursanız çok sevinirim. Tekrar teşekkürler,

OSMAN BAĞÇEVAN
04-10-2009, 16:16   |  #5  
Denetmen
6,606 mesaj
Alıntı: -KAFKAS-  
Osman Kardeş Laptop bu Masaüsttü değilki açsın Arkadaşı Tehlikeye sokuyon
sen en iyisi garantisi varsa aldığın yere götür onlar bir çaresine baksın.Hassas bir cihaz bunlar

her sorulan soruyada garantiye götür diyemeyiz tabiki de ki bir alt mesajınızda da garantisi olmadığını sölemiş..
Alıntı: hakansar  
Merhaba Arkadaşlar,
Cevaplarınıziçin teşekkür ederim. Klavye tamamen çalışmıyor. Bir şey sankiçalışmasını bloke ediyor ya da engelliyor. Sorun software değilhardvare gibi. Garantisi bitti ayrıca şu an yurt dışında olduğum içindeburda pek oynatmak istemiyorum. Şu an harici klavye taktım USB denkullanıyorum ancak kendi klavyesi tamamen devre dışı. Dediğim gibiherhangi bir darbe yada sıvı ile temasıda yok.
Yardımcı olursanız çok sevinirim. Tekrar teşekkürler,

şurayı inceleyin :

Son Düzenleme: OSMAN BAĞÇEVAN ~ 04 Ekim 2009 16:17
hakansar
04-10-2009, 20:08   |  #6  
Taze Üye
4 mesaj

Osman Bey Kardeşim,
Teşekkğrler verdiğin linki inceledim ancak sorun o değil o klavye tuş karışıklıklarının giderilmesi. Bendeki sorun klavyenin tamamen devre dışı kalması oldu yani bir şey sanki klavyeyi bloke etti ya da çalışmaısnı engelliyor çünkü yazdığım gibi ne bir  darbe ne bir sıvı bir şey yok ancak zaman zaman harici klavye PC alt sogutma aletleri gibi şeyler takıp kullanıyordum. Sorun donanımsal yani software değil.
Bu konuda yardımlarınızı esirgemezseniz cok sevineceğim yurt dışındayım ve epeyce magdur oldum.
Teşekkürler
Te

OSMAN BAĞÇEVAN
04-10-2009, 22:28   |  #7  
Denetmen
6,606 mesaj

o zaman burayı inceleyin :

hakansar
04-10-2009, 22:33   |  #8  
Taze Üye
4 mesaj

Teşekkür ederim.
Sanıyorum klavyeyi sökmekten başka bir çare kalmıyor gibi. İnceledim o linktede o anlatılmakta zaten...