hp pc kurtarma

HPQ-User
14-10-2009, 23:58   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

ukaya sormuş:
Sistem birden kapandı ve çalışmadı. Açmaya çalıştığımda "Ctrl+Alt+Delete " yazıyor ancak bir işe yaramıyor. F11 e bastığımda sistem kurtarma bölümü açılıyor ve daha önce hazırladığım kurtarma DVD sini istiyor ancak "istenen cd değil " diye uyarı çıkıyor.  Fan çalışıyor, ekran çalışıyor, bilgisayar üzerindeki media araç düğmeleri basılınca çalışıyor, ..
Bursa da malesef HP desteğini kaldırmışlar. Ne yapacağımı bilmiyorum.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Hp Pavilion Dv2000 Core 2 Duo 1.66ghz/1g ram

:: Microsoft® Windows® XP Home Edition
:: HP BrightView teknolojisine sahip 14.1 inç geniş ekran
:: SATA 5400 rpm sabit sürücü
:: 802.11 a/b/g
:: 512 MB Turbocache video belleğe kadar NVIDIA GeForce Go 7200
:: Express Card uzaktan kumanda (belli modellerde) bende yok
:: 5-in-1 dijital medya okuyucu
:: Memory Stick, MS Pro, Multimedia Card (MMC), XD ve SecureDigital (SD) desteği
:: ExpressCard 54/34 girişi
:: 3 USB 2.0 girişi
:: HP QuickPlay 2.1
:: 1.3 megapiksel (MP) Webcam (belli modellerde)
:: 2 entegre mikrofon
:: 2 stereo kulaklık girişi (1 x SPDIF uyumlu)
:: Dahil olan yazılımlar: HP Photosmart Premier, Norton Internet Security 2006 ve Microsoft Works Suite

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322)

OSMAN BAĞÇEVAN
15-10-2009, 01:11   |  #2  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

sistem geri yükleme
başlat/tüm programlar/donaltılar/sistem araçkları/sistem geri yükleme..

XP cd sini takın ve Sistemi boot ederek onarmayı deneiyn..

Banned
15-10-2009, 01:41   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Umarım harddikinizde sorun yoktur ki, var gibi duruyor. Bilgisayarınızın sorunu işletim sisteminizden değil harddiskten bence. Öncelikle bilgisayarınızın biosuna girerek özellikle boot menüde harddiknizin listeleneip listelenmediğini kontrol edin. Gözükmüyorsa eklemeye çalışın. Dahada olmuyorsa harddiskinizdeki verilerin güvenliği açısından bir pc tamircisine durumu anlatıp gerekirse harddiski söküp başka bilgisayara ikincil olarak takarak içerisindekileri yedeklemeye çalışın.  Eğer harddikiniz bosta listeleniyor, boot oluyor   ancak nrtl bulunamadı gibi bir uyarı çıkıyorsa bu sorunun işletim sisteminizden olduğunu gösterir. Çözüm için herşeyden önce yine veri güvenliğiniz için netten ubuntu çalışan cd (vb.)  cd den çalşına bir işletim sistemi indirip cd ye yazdırmanız ve bilgisayarınızı bu cd ile açarak verilerinizi flaşh disk aracılığı ile yedekmenizi öneririm.  Yedeklediniz ve/veya veri önemli değil aşmasına geldiyseniz hp teknik servisine müracaat etseniz bile söyleyeceklerini ben şimdiden söyleyeyim. Eğer recovery cd/dvd leriniz çalışmıyor veya F11 ile işe yaramıyorlarsa sistemde kurulu bir işletim sistemi olduğunda standart sistem kurtarma ile sistem kurtarmasını sorunsuz yapabilirsiniz. Bunun için f11 kullanmak yerine direk dvd yi sistem kuruyormuş  gibi boot etmeli çıkan ekranda standart kurtarmayı seçmelisiniz.  Keşke yakınlarda olsaydınız bende hp nin fabrika kurulum dvd setide vardı. Sıfırdan sistem kurup sıfırdan recovery seti oluşturabilirdik.

ukaya
23-10-2009, 16:41   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Selam,
Bilgisayarı başarı ile tekrar  kurdum. 3-4 gün sorunsuz çalıştı. Ancak 1 gün önce gene bir anda ekran ve bilgisayar kapandı. Tekrar açmaya çalıştığımda güvenl,i modda açtı. Sonrasında açmaya çalıştığıma açılırken tekrar kapanıyor. Sinir bazucu birşey....