Hp presario CQ62 - Win_Xp yüklenmiyor [UZMAN]

oktaygenc
16-10-2010, 23:49   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2004

Notebook'um orjinalinde windows 7 64 bit yüklü olduğu için bu bölüme yazmayı uygun gördüm.

Problemim Hp presario CQ62 marka bir notebook aldım. kendi üzerinde windows7 home basic 64 bit  sürümü ilen geldi. okulda beyaz tahta diye bir yazılım kullanıyoruz. bu yazılımda win7 de çalışmadığından dolayı notebook a win_xp yüklemek istedim. Orjinal win_ xp pro cd ilen kurmaya başladıktan sonra hdd leri görme  ekranında mavi ekran hatası veriyor. chkdsk / f diye. Daha sonra win_xp home edition denedim gine  mavi ekr. verdi. başka bir hp serisine ait recovery dvd si denedim gine mavi ekr. verdi. Bir başka kurulum cd sinde dede F8 sözleşmeyi okuyun ekranına geldiğinde f8 tuşuna basıp sözleşmeyi geçmedi onun dışında page down page up tuşları ilen sözleşmeyi okuyabildim ama o ekranı geçemedim.  
  
Bu şekilde bir sorun olunca bende biossa girerek cihazın hdd ide yapılandırmasını görmek istediim. Cihazın BIOS suna girdiğimde  hdd vede optik sürücülerin listelendiği bir bölümü göremedim. Sanki özellikle kısıtlanmış gibi duruyordu. Bazı biosların gizli bölümleri olduğunu biliyorum ctrl +1 gibi tuş kombinasyonları ilen aktif edilebiliyordu ama başka bir markaya ait olan bir özellikdi bu denedim işe yaramadı. Öyle bir menü yok.  hatta sata/ ahci modları görüntüleyebilecek olduğum bir menude yok. Anladığım kadarıyla cihazda işletim sistemi koruması var win7 / win_vista dışında daha alt bir sürüm yüklenmesin diye. Bazı notebooklarda  winxp / winvista diye ide vede ahci modların otomatik olarak ayarlanması için bir menu vardı onu menu bu notebook dada yo. Daha sonra hp nin sitesine baktım win_xp drv ların veriyorlar. Madem koruma varsa neden win_xp drv versin demekki yüklenebiliyor bunuda geçtim. Şimdide notebook daki recovery bölümünü hiren bootcd ilen silip yüklemeyi düşünüyorum. yanlış mı yaparım doğrumu yaparım bilemiyorum ama birşeyler bunu engelliyor.  
  hatta bu bölümü silip acronis secure zone ilen yeniden oluşturmayı düşünüyorum.Windows xp ntfs / fat32 dosya sistemine sahip win7 deki recovery bölümünün dosya yapısı farklı extfs gibi birşey tam olarak hatırlayamıyorum. Bunun bir ektisi olabilirmi ? yukarıda vermiş oldu chkdsk / f hatası doğru yansıtmıyor şu anda windows 7 64 kullanabiliyorum sorun yok.
bu sorunu yaşayan yada benzerleri ilen karşılan arkadaşlar varmı ? yada bu sorunu nasıl aşabilirim ?
  
cihazın özellikleri
Yüklü işletim sistemi Orijinal Windows® 7 Home Basic 64-bit işlemci Intel® Pentium® İşlemci T4500 � 2,3 GHz, Düzey 2 önbellek 1 MB  Yonga kümesi Intel® GL40 bellek 2 GB DDR2 (1 x 2048 MB) 

 Bilgi Depolama Dahili sürücüler 250 GB SATA Sabit Disk Sürücüsü 7200 rpm Optik sürücüler SATA optik sürücü: Çift Katman Destekli LightScribe SuperMulti DVD±R/RW an 
Grafik Intel® HD Grafik kartı, 762 MB'ye kadar toplam kullanılabilir grafik belleği

tevfikbahadır
17-10-2010, 00:08   |  #2  
tevfikbahadır avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
146 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

İlla win xp kurmana gerek yok.Virtual Pc ile xp kur.İşini orda hallet.