hp recovery anlatımı??

HPQ-User
19-05-2008, 13:12   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

chloroform sormuş:
bilgisayarımı hp den garantili olarak aldım. henüz 1 yılını doldurmadı. format atmam gerekiyor. hp pavilion ve hp recovery diye diskim ikiye bölünmüş..
recovery den yeniden windows kurma olayını anlatabilir misiniz lütfen..

ayrıca; windows  um xp mediacenter edition. windowsu herhangi bir cd den kur  verilen lisans numarasını gir lisanslı olur deniyo. ben madia center bulamadım çevreden. buna hiç gerek bile kalmadan bilgisayarımda bunlar mevcut ve kurtarmadan sonra media center ıda driver ları da kuruyor deniyor. doğru mu.. ne yapabilirim anlatabilirmisiniz ?

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
amd 64 x2 dual core 4600,  ati radeon x1600(512 mb), 1024 kingston,19inch hp lcd,  
işletim sistemi: windows Xp mediacenter edition 2005
hp modeli: t3725.tr

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1.14) Gecko/20080514 Firefox/2.0.0.14 Flock/1.1.4

Batıkan Doğan
19-05-2008, 15:02   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,366 mesaj

Arkadaşım HP hakkında bilgim yok ama bende Asus var ve yanında gelen Ürün Kurtarma DVD'siyle Windows'u yeniden kurduğumda tüm donanım sürücüleri otomatik kuruluyor.Benim kutu içeriğinden iki tane DVD çıktı.Birisi Recovery (Ürün Kurtarma),diğeri ise sürücü DVD'si.Senin dizüstü bilgisayarında büyük ihtimal bir tuş falan vardır.HP Recovery sürücüsünde tekrar Windows kurulumu yapmak için ama istersen bir kullanım kitapçığına bakın.İyi günler.

Son Düzenleme: Batıkan Doğan ~ 19 Mayıs 2008 15:03
silenceandsilence
19-05-2008, 23:20   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
275 mesaj

Bilgisayarı yeniden başlat. Başlar başlamaz devamlı F11'e bas. İşte o sırada recovery ekranı gelmesi gerek. Yönergeleri takip ederek kurulumu yap. Sana tavsiyem eğer recovery işlemi sabit diski bölmene izin veriyorsa sabit diskini boyutuna göre 2'ye veya 3'e böl Mesela 120 gb'ye kadarsa 2'ye böl. 120'den fazlaysa 3'e böl. Eğer çok oyun oynuyorsan 35-40 gb'lik yok arada oyun oynuyorsan 25 gb'lik xp bölümü sana yetecektir. Böl dememin sebebi eğer recovery bölmene izin veriyorsa daha sonraki bir sorunda sabit diski formatlamadan bir bölüme kurulum yapmana izin verecektir. Dosyaları ordan oraya taşımaktansa sadece işletim sistemini ve programları kurar. Bilgisayarını eskisi gibi kullanmaya devam edersin.