HP ve Asus, Android'li netbook'ları deniyor

CHIP Online
02-04-2009, 12:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

İki dev PC üreticisi, Google'ın mobil işletim sistemi Android'i sistemlerine taşımaya hazırlanıyor.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/HP-v ... -deniyor_11869.html

Resimlerle: Android'li G1: Google cep telefonunu test ettik

Google'ın Android işletim sistemi sonunda resmi olarak bilgisayara giriyor. Birbirinden bağımsız olaran HP ve Asus, piyasaya çıkarmayı düşündükleri ucuz netbook alternatiflerinde Android işletim sistemi kurmayı planlıyor. Şu anda her iki firmada testlerini sürdürürken hedefleri, daha pahallı olan Windows işletim sistemleri yerine kullanacakları Android sayesinde 500 doların altında netbook alternatifleri üretmek. Daha önce ARM, Android yüklü netbook'ların çok daha ucuz fiyatlara bile satılabileceğini iddia etmişti.

Android, Linux tabanlı bir işletim sistemi ama ağırlıklı olarak cep telefonlarında kullanılıyor. Fakat Linux netbook'lar için yeni bir işletim sistemi değil. Piyasada özellikle bir Linux sürümü olan Ubuntu'nun yüklü olduğu pek çok netbook bulunabiliyor.

Bu gelişme işletim sistemi piyasası açısından çok büyük önem taşıyor çünkü bilindiği gibi masaüstü PC'lerde Windows işletim sistemlerinin kullanım oranı çok yüksek ve Microsoft'un bu konuda tahtını sallayabilecek bir rakip görünmüyor. Bu konuda Microsoft'a rakip olması en muhtemel firma ise Google. Bunun en büyük sebebi ise Microsoft'un 163,2 milyar dolarlık bir dev olmasına rağmen, Google'ın da 109,74 milyar dolarlık, azımsanmayacak bir büyüklüğe sahip olması.

Google, Android'in Windows'a rakip olabilmesini sağlamak için gerekli her tür yatırım ve geliştirme imkanlarına sahip gibi görünüyor. Eğer gerçekleşirse bu gelişme tabi ki hem işletim sistemi fiyatları, hem de özellikleri anlamında kullanıcılara yarayacak.

Tüm konu: HP ve Asus, Android'li netbook'ları deniyor

İzleyin: Android'li G1 böyle çalışıyor!

Resimlerle: Android'li G1: Google cep telefonunu test ettik

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Android'li netbook'lar Windows XP'ye dur diyebilir mi?

Toxic
02-04-2009, 12:32   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,600 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

hayır diyemez.XP'yi kimse durduramaz.

Banned
02-04-2009, 16:11   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
232 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

google linux'un yaptığı dallamalığı(terminal) yapmazsa çok rahat ve esnek bir sistemle öne rahatça geçebilir...tabii microsoft serisinin işlemciyi kızartmayı seven gereksiz atraksiyonları da olmazsa çok iyi bişey ortaya çıkar...biri pencereler saydam görünecek diye işlemcinin canına okuyor öbürü bizi terminalle uğraştırıyor(tamam güvenli olsun diye next next kurulum yapmıyor ama hiç olmazsa sağ tıklayıp kur seçeneği ver değil mi)...yani özet microsoft şımarmış gitmiş linux desen bile bile kullanışsızlık yapıyor sonuç google'ın önü açık iyi birşeyler bekliyoruz ve hatta beta meta birşey yaptıysa şöyle sanal makinede bir denemek istiyorum...