neden mi bu 2 firma ana bios kodlarını vermiyor bu ne demek anakartın biosunu silip yazarken elektrikler kesti o anakart çöp demek sadece hp ve intelde eğer ana kartının asus veya gigabyte ise yazıcıoğlu iş hanı var istanbulda orda kurtaran bilgisayar var kesinlikle tavsiye ederim harika iş yapıyorlar ferhat diye bir adam çok iyidir o yönetiyor orayı kendisi söyledi intel ve hp ana eeprom kodlarını vermiyormuş sadece upgrade ve downgrade veriyormuş o yüzden anakartın biosunu silerken tam yenisi yazılmadan önce elektrikler keserse başıma benzer bir olay geldi o anakarty çöp oluyor ama gigabyte veya asus kullanıyorsanız anakartın eeprom yongasını programlayıcı bir cihaza takıyorlar sadece istanbulda kurtaran bilgisayarda ve ankarada var bu cihazdan başka hiçbir bilgisayarcıda yok
o cihaz silinen eeprom a ana bios kodlarını tekrar yazıyor ve anakartınız hayata dönüyor o yüzden intel ve hp anakart almayın
hp ve intel anakart kullanmayın
ferhat abi son derece dürüsttür oraya gitmeden önce seri numaraları almanıza bile gerek yok ben 7 milyarlık kasayı götürdüm içinden tek bir parçayı bile değiştirmediler
aynı zamanda bozuk hdd tamiride yapıyorlar
yazıcıoğlu iş hanı kurtaran bilgisayar derim adam sahibi hem son derece dürüst ve güvenilir
oraya biosu silinen anakartımı götürmeden telefon ile aramıştım fakat anakartınız intel veya hp ise yapacak birşey yok demişlerdi
yinede bir getirin bakalım dediler adam yapamadı çünkü intel ve hp anakartın ana bios kodlarını vermiyor namussuz 2 firma hp ve intel eğer biosu silerseniz anakartınızın yenisini alırsınız diyor bu 2 namussuz firma sadece upgrade ve downgrade kodlarını veriyor ama gigabyte ve asus ana yani main bios codeleri veriyor bu sayede bios tamamen silinmiş bile olsa anakartınız hayata döndürebiliyor programlayıcı cihaza bios yongasını takıyorlar boş silinen eeprom u cihaz yeniden ana bios ve son upgrade kodlarını yazıyor ve anakart kurtarılıyor
benim intel anakartta boot blıock ve recovery de dahil tüm bilgiler silinmişti anakart çöp oldu adam ya aynı anakarttan alırsın ondaki kodları bozuğa kopyalarım 2 çalışıır anakartın olur yada gigabyte anakart alırsın ve böyle bir sorunu bir daha yaşamassın dedi
bende gigabyte aldım tabiki
şimdi chipset yongasıyla bios yongası farklı yongalar bilgisayarcılar genelde bu 2 yongayı aynı şey sanar
adam benim intel anakartı yapamayınca para bile almadı başarılı olamadığım işten para almam dedi biz ısrarla verdik meşguliyet parası abi dedik kurtaran bilgisayar bir numara yani