hrddiski pc görmüyo

HPQ-User
31-05-2008, 10:30   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

saw.1985 sormuş:
arkadaşlar daha öncede yazmıştımsorunum yeni aldığım harddiske windowsu kurmaya çalışırken hata veriyor ilk önce biosta göründü 3 e böldüm yüklerken kur bu diske ulaşamıyor dedi eski hdd yi kullandım  bu sefer biostada görünmüyo aldığım yere götürdüm bölümlemede hata olmuş dedi bölümleri sildi ve diğer hdd nin bağlantısını kes öyle kur dedi öyle yaptım yine aynı hata kur diski görmüyor diyo artık vazgeçtim eski harddiskime win kurdum ama diğer hdd nin bölümlerini silmem gerekiyo nasıl yapabilirim aldığım yer boot cd siyle yaptı öylr bicd nerden bulurum yada nasıl yaparım şimdiden çok teşekkürler

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
asus ana card pentium coreduo2   1.86 işlemci 1gb ram 512mb 128 bit tull ekran kartı

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)

M3ric
31-05-2008, 11:58   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
385 mesaj

Eski disk dedigin IDE, yeni disk dedigin SATA galiba. XP bazi anakartlarda SATA diskleri gormez. Acilistan disket ile SATA surucusunun kurulmasi gerekir. Anakart CD'sinin icerisinde bulunur. XP kur un baslangicinda takip edersen 3. parti suruculer icin F6 ya basin der. O asamada (disketi daha once takacaksin tabii ) F6 ya basip surucuyu eklemen gerekiyor.

Fatih_ARMAĞAN
31-05-2008, 12:32   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj
M3ric
Eski disk dedigin IDE, yeni disk dedigin SATA galiba. XP bazi anakartlarda SATA diskleri gormez. Acilistan disket ile SATA surucusunun kurulmasi gerekir. Anakart CD'sinin icerisinde bulunur. XP kur un baslangicinda takip edersen 3. parti suruculer icin F6 ya basin der. O asamada (disketi daha once takacaksin tabii ) F6 ya basip surucuyu eklemen gerekiyor.
arkadaşın sıkıntıası sanırım sizin bahsettiğiniz gibi sata sürücüleri ile ilgili değil  donanımsal bir sıkıntısı olabilir...

saw.1985
31-05-2008, 23:55   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

arkadaşlar ikiside sata
biosta göründü
windowsu kurmaya çalışırken hata veriyor

Fatih_ARMAĞAN
02-06-2008, 17:50   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj

sata diskler biosta zaten gözükür herşekilde fakar bazı model aanakartlarda sata diski xp kurulumunda xp ye sürücülerini yüklemek gerekir yoksa xp kuramazsınız...