Merhaba arkadaşlar benim,
Anakart:
CPU Intel Pentium 4, 2800 MHz (14 x 200)
Anakart Asus P4P800
Anakart Çipseti i865PE
özelliklerine sahip bir bilgisayarım var. Aygıt yöneticisine baktığımda işlemci mi 2 tane görüyor. Bunun sebebinin HT teknolojisinden kaynaklandığını öğrendim. Fakat bu HT teknolojisinin ne olduğunu anlayamadım. Yani bunun bana ne tür faydası var. Kısacası bilgisayarımdan tam bir verim alabilmem için neler yapmalıyım. Yardımcı olursanız sevinirim...Şimdiden teşekkürler..Hepinize kolay gelsin....
HT Teknolojisi Nedir?
senin verim alman için fazladan bişey yapmaa gerek yok
ht teknolojisini cdbit fuarınad intel standınad şöyle anlatmıştı bir yetkili bana: "ht de tek kanal üzerinden çift işlem / dual core da da çift kanal üzerinden çift işlem yapılıyor gibi düşüne bilirsin" yeterince açıklayıcımı bilmiyorum kolay gelsin...
Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler..Yardımcı olduğunuz için sagolun....
gereklı bilgilerı yazmıslar ama ht her uygulamada performasn vermıyor ama yinede genel anlamda bazı uygulamalrda iş yarıyor bunun sana çok buyuk bır artısı yok bunuda belırteyım
ÇOK ÖNEMLİ arkadaşlar bazı bilgisayarlarda ht teknolojisi bios tan kapalı oluyor bunun biostan enable yapılmaı gerekiyor ayrıca ht teknolojisi bazı durumlarda yani ht yi destekliyen bilen programlarda işe yarıyor (günümüzde ht uyumsuz porgram yok)
kardeş ht bana yarıyomu yaramıyormu diyorsan bios a gir kapat sistem penceresinden bak tek işlemci olur 3 gün kullanamasın hemen anlarsın performans düşüklüğünü
hastekkingÇOK ÖNEMLİ arkadaşlar bazı bilgisayarlarda ht teknolojisi bios tan kapalı oluyor bunun biostan enable yapılmaı gerekiyor ayrıca ht teknolojisi bazı durumlarda yani ht yi destekliyen bilen programlarda işe yarıyor (günümüzde ht uyumsuz porgram yok)öncelikle foruma hoş geldin yanlız konunun tarihine bir bakarmısın 17 mart 2007, 2 senelik konuyu niye hortlattın ki!
kardeş ht bana yarıyomu yaramıyormu diyorsan bios a gir kapat sistem penceresinden bak tek işlemci olur 3 gün kullanamasın hemen anlarsın performans düşüklüğünü
ahmet_79 konunun tarihine bakmadım kusura bakma.