hub nedır switch nedır

HPQ-User
07-01-2010, 11:00   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

ebru sormuş:
hub nedır switch nedır ne ıse yarar neden kullanılır

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
hoparlor

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; InfoPath.1)

Hayalet 26
07-01-2010, 11:38   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,018 mesaj

Switch'lerin hub'lardan farkı daha akıllı olmalarıdır. İletilmesi istenilen paketi sadece istenilen yere dağıtır bütün ağa göndermez. Örneğin internet çıkışı isteyen sadece 2 makine varsa bütün makinelere gönderilerek bant genişliğini azaltmaya gerek yok deyip diğer makinelere çıkış vermez. Tabii Explorer'a tıklamadıkları sürece.
Biraz açıklayıcı olursak, aynı anda birden çok iletişim yapılma olanağı vardır, iki bilgisayar iletişimde bulunurken diğerleri kendi aralarında haberleşirler, hub da bu durum iki bilgisayar haberlerşirken geçecek olan diğer veri bekler iletişim bittikten sonra 2. iletişim olur.

MBTGROUP
07-01-2010, 12:15   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,727 mesaj

https://www.chip.com.tr/konu/HUB- ... erekenler_9210.html  inceleyin.

Sefa Adak
07-01-2010, 14:50   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,824 mesaj

Hayalet26 arkadasımız cok gzl acıklamıs.Switch'ler Hub'ın akıllı olanıdır.Gorevi aynıdır ama switch gonderilen paketleri sadece istenildigi yere gonderir.Hub tüm aga dagıtır.Hub ve Switch'ler interneti dagıtmak icin kullanılan cok portlu cihazlardır.

Mesela elimde Desktop PC var, ben yeni bir NoteBook aldım ve onla da internete cıkmak istiyorum.Modemim tek portlu oldugu icin baglayamıyorum.Bu durumda lazım olan şey Switch.Modemden switch'e bi ethernet kablosu baglıyosun.Bir de Switch'den Desktop ve NoteBook'a 2 tane ethernet kablosu dagıtıyorsunuz.Boylece Switch sayesinde 2 PC'yle de nete baglanabiliyorsunuz.Bu 2'den fazla da olabilir kullandıgınız switch kaç portluysa o kadar PC'ye dagıtabilirsiniz.Kaba taslak bu işe yarıyan cihazlar switch'lerdir.Ustteki linkten ve Google'dan daha kapsamlı bilgilere ulasabilirsiniz.

İyi gunler..

hasanteber
09-01-2010, 00:06   |  #5  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

sen o puroğrama gir ondan sonra ctrl tuşuna bas cop yardım var ona tıkla sana orda gösterir ne yapacağını...