rle algoritması da sıkıştırma algoritmalarından bir tanesidir.Fakat rle metotu devamlı tekrar belirten veriler icin başarılı calısan bir algoritmadır.Fakat kodlama acısından size daha kolay geliyor ise bu algoritma uzerinden devam edebilirsiniz.Sonuc olarak yapmak istediginiz mantıga gore rle algoritmasıda huffman'ın amacı dogrultusunda calısır(Veri Sıkıştırma).Başarı
eyvallah muh34 rle bana daha kolay ve mantıklı geliyor..huffmanı bir türlü toparlayamadım..hız konusa o zaman kafamı karıştırdı..benim istedigim bitleri dönen bir agacın cizmide baya yoracaktır...
ama rledede yine bir arkadaş
"Verileri bir diziye aktaracaksın diyelim. char data[0]=31, data[1]=21 vs. Sadece indeks ile istediğin dataya ulaşırsın karışmaz. Hatta veri sadece 1 lerden oluşuyorsa, 31,21 e bile gerek yok, direkt 3,2 şeklinde kullanabilirsin."
deyince dataları karıştırmıcana emin olduktan sonra ögrendim ve rahatladım ki;rleyide kullanabilirim..yalnız aylardır bu konuyu araştırıyom utp-8 vs yöntemlerine baktım..ama nicin bu kadar kolay yöntemleri düşünmedim diyorum..
artık gönül rahatlıgı ile rlede kodlayabilirim..
teknik olarak rledede bazı sorunlar cıkıyomuş belli degerlerden sonra felan ama yıllarca kullanılan bir algoritma saglam olur..ayrı problemler oluncada test etmek lazım..
tekrar teşekürler muh34 saglıcakla..iyi çalışmalar..