http://www.tolunay.com/iqtest/
verdiğim siteden IQ nuzu öğrenebilirsiniz ancak bilimsel br tarafı yokmuş....benim 134 çıktı...:)
http://www.tolunay.com/iqtest/
verdiğim siteden IQ nuzu öğrenebilirsiniz ancak bilimsel br tarafı yokmuş....benim 134 çıktı...:)
bilimsel bi yanı olmadığı için 134'e de pek sevinememişsin tabii anlıyorum, bi kıymeti yok nasılsa. Gerçek bi test yaptırmak isteyen olursa bunun yerleri var ancak gerçek bi sonuç verdiklerine şahsen inanmıyorum, araştırmalar da bunu doğruluyor zira insan beyni farklı algoritmalarla çalışır ve bu tip bir test insan beynini ölçmek için epey bi yetersiz.
evet buna bende inanmıyorum. eskiden bende denemiştim hepsi doğru çıktı 170 mi ne vermişti. ama selim'in dediği gibi sevinemedim..
115 yüksek zeka mı ne oluyor
benım 145 cıktıı:d:D sorularr cok kolayy yaa
elvis32bilimsel bi yanı olmadığı için 134'e de pek sevinememişsin tabii anlıyorum, bi kıymeti yok nasılsa. Gerçek bi test yaptırmak isteyen olursa bunun yerleri var ancak gerçek bi sonuç verdiklerine şahsen inanmıyorum, araştırmalar da bunu doğruluyor zira insan beyni farklı algoritmalarla çalışır ve bu tip bir test insan beynini ölçmek için epey bi yetersiz.
bu çok doğru bir tanı, insan beyni farklı konularda üstündür , bunun için zeka ölçmenin mümkün olduğunu sanmıyorum...
olsun be, maksat muhabet konusu cıksın zaman gecsin yeter, teferruatını kurcalamayalım
elazigliolsun be, maksat muhabet konusu cıksın zaman gecsin yeter, teferruatını kurcalamayalımkonuyu açtığına pişman ettik dimi seni
1ol3irolKonuyu ERDEM açtı.elazigliolsun be, maksat muhabet konusu cıksın zaman gecsin yeter, teferruatını kurcalamayalımkonuyu açtığına pişman ettik dimi seni
amacımız bu değildi ama Erdem :)
yok ya muhabbete devam ben alışkınım
OOOOMMMMEEEERRRR1ol3irolyok ben o sözü alıntı yapıp erdem'e sölemek istedim aslında (ben bile inanmadım bu yalana )Konuyu ERDEM açtı.elazigliolsun be, maksat muhabet konusu cıksın zaman gecsin yeter, teferruatını kurcalamayalımkonuyu açtığına pişman ettik dimi seni
1ol3irolOOOOMMMMEEEERRRRşimdi pişman olmuştur bence1ol3irolyok ben o sözü alıntı yapıp erdem'e sölemek istedim aslında (ben bile inanmadım bu yalana )Konuyu ERDEM açtı.elazigliolsun be, maksat muhabet konusu cıksın zaman gecsin yeter, teferruatını kurcalamayalımkonuyu açtığına pişman ettik dimi seniYeni ÜyeTeşekkür Sayısı: 032 mesajKayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008Bize sınıf öğretmenimiz yaptırmıştı bu testi.138 çıkmıştı yanılmıyosam..Zaten eğlenme amaçlı yapmıştık.Ben de pek inanmıyorum..:)Ama yine de belki bir doğruluk payı vardır.Yine de paylaşanlara teşekkür etmek lazım..
Tşkler...
Taze ÜyeTeşekkür Sayısı: 08 mesajKayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008netten yaınlanan IQ testlerine pek fazla itibar etmeyin arkadaşlar bunlar yanıltıcıdır deneyin herbirinde IQ'nuz farklı çıkacaktır. Saygın kuruluşların yaptığı testlere itibar edin. Bu testlerdeki sorular zor şaşırtıcı gelebiliyor ama aslında kolay sorulardır. IQ ölçme sadece sorular ve bunlara verilen cevaplarla ölçülebilen kolay bir şey değildir.
Yıllanmış ÜyeTeşekkür Sayısı: 0507 mesajKayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008Bencede insan zekası kolay ölçülebilen birşey değil.IQ kavramıda dikkat ve beceriden oluşuyor.Ben inanıyorumki Iq insan zekasını ölçemez.Örneğin ; bu sitelerdeki gibi Iq sorularında sayılar arasındaki ilişkileri bulurken bazen karekök yada kare kavramı geliyor(Örn;256 -16 -4-? ) Peki hiç okumamış zeki bir bir kişinin daha karekök kavramını görmemişken bu soruyu yapması normalinden daha zor.Örneğin 8.sınıfta bize bunları ezberletmişlerdi ben bunu gördüğüm zaman direkt 2 derim ama hiç okumamış zeki kişi bunu söyleyemeyebilir.