Arkadaşlar bilgisayarıma yeni işlemci almayı düşünüyorum Quad core yada Extreme işlemci i3 kadar performans veririmi.Aralarında çok büyük bir farkvarmı?
İ3 core Quad
Anakartım enfazla core Quad extreme yi destekliyor arada fazla bir fark yoksa 150 tl ye core Quad alıcam ama arada falza bir farkvarsa i3 ama sistembeni eylüle kadar idare etsin istiyorum.Eylülde sistemi baştan aşşağıya yenileyiceğim.
Anakat:Asus p5kpl-am se
İşlemci pentium dula coreE5700 3.00ghz
Ram:4gb ddr2
Ekrankartı:Ati 3450
Hdd:500GB SAMSUNG 7200RPM
Güç kaynağı: 350 W INCA 80 PLUS
Bütçem 300-350 tl işlemci ve ekrankartı.
Intel Quad Core işlemcisi bulamıyorum. Vatan, Novabilgisayar ve Teknobiyotik sitesinde yok. 2. el bulursun herhalde. Veya başka sitelerde sıfır olabilir. Fakat yeni bir ekran kartıda alırsan HD7750 gibi, güç kaynağını da değişmen gerekecek. Dolayısıyla, bütçen yetişmiyor.
Şu anakart ile işlemci için güç kaynağım değişmelimidir acaba?
MSI B75MA-P45 INTEL B75 DDR3 2400MHZ(O.C.)SATA 3.0 USB 3.0 DVI&VGA ANAKART
INTEL CORE I3 3220 SOKET 1155 3.3GHZ 3MB CACHE 22NM İŞLEMCI
Ben ekrankartı olara gt 630 buldum arkadaştan aldım.
Saol kardeş öğrenciyim öğrenci olmasam daha iyisini alıcamda, valla saol çok tereddüt etmiştim karneyi alıralmaz yarın parçaları toplayacağım.
Bak bunu unutma. Sakın overclock yapip deme ekran kartını veya işlemciyi. Full ayarlarda çalışma, daha çok elektrik ister parçalar. Sisteme başka sabit disk bile takmanı önermem çünkü tam sınırdasın 350W ile. Her sabit disk 25W civarındadır ona göre. Optik sürücüler, ses kartları, Lan kartları, her hangi bir yeni parça kaldırması çok zor senin sisteminin. Dikkatli ol, parçaları yakma.