i7-6700HQ i7-6700K arsı çok fark eder mi ?

TongYabgu
13-07-2016, 15:35   |  #1  
TongYabgu avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Yeni bir dizüstü bilgisayar almayı düşünüyorum bu iki işlemci arasında ciddi fiyat farkı var. fazla oyun oynamıyorum ama 200 mb  gibi yüklü excel dosyaları ile çalışıyorum. çalışırken sorun olmuyor tüm formül hesapları kapatılarak çalışıyorum ama dosyaları açıp kapatmak zulüm oluyor. en zor kısmı ise kaydetmek çünkü kayıt ederken bilgisayar kilitleniyor. kaldırmıyor veri kaybediyorum. mevcut bilgisayarımı alalı 7 ay oldu 7 ayda maliyeti kadar da iş gücü kaybı yapmışımdır. projeleri açarken rahat 20dk beklediği oluıyor bilgisayarın. açıkcası bu kadar zorlanacağımı dikkate almadığım için teknosa ya girip derdimi anlattığımda en üst diye lanse ettikleri bilgisayarını alıp çıkmıştım. 4600tl vermiştim ama anladım ki yanlış yapmışım. mevcut bilgisayarımda  i7-6700HQ var ve anlamsız şekilde ekran kartına para verdirmişler bana. şimdi monster bakıyorum. Tulpar ile Markut arasında ciddi fiyat farkı görüyorum ama sanki özelliklerine bakınca tulpar hem daha iyi hem daha ucuz.  i7-6700K olması ve özellikleri göz önüne alındığında ne önerirsiniz? ciddi bir fark sağlar mı ?