i7 950 sürekli yüksek hız ve yüksek voltajda kalıy

edy
14-03-2011, 17:12   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj

Arkadaşlar kısa bir süre önce sistemi yeniledim ve oc ile uğraşayım dedim ama şu 1366 lara bir türlü tam alışamadım ne yaparsam yapayım işlemci sürekli sabit hızda kalıyor yani şöyle anlatayım bios a girip BLCK değerini arttırıp oc yapayım dedim sorunsuz şekilde oc oldu fakat sürekli hangi hıza ayarlamışsam o hızda kalıyor hiç düşmüyor (sistem boşta olsa dahi). İşlemcim i7 950 anakart gigabyte x58a-ud3r. SpeedStep diye birşeyden bahsettiler bana ama ne olduğunu veya nerden aktif-deaktif yapıldığını bilmiyorum BLCK değeri biosta disable iken sorun olmuyor voltaj düşüyor ama enable yaptığım anda sabit hızda kalıyor. Bir çok varyasyon denedim turbo çarpanını arttırıp BLCK karışmadım voltajı autoda bıraktım falan yani uğraştım o zamanda pc açılmadı. Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim hiç bir yerden cevap alamıyorum :S

SAİNT
14-03-2011, 18:09   |  #2  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,595 mesaj

bunu araştırmalısın bu doğal amd ilemcilerde qool & guıt desteği var o/c yaptığında sistem ayarlamış olduğun hızlarda çalışır bu böle eğer normal hızında çalışırsa kendisi duruma göre yükselip geri düşüyor bunun sebebi o/c aktif ederken bahsetmiş olduğumuz olayı deaktif ediyorsun.

edy
14-03-2011, 19:15   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj

Evet aynen öyle ama anlamadığım şey eski işlemcim 775 socketti ve onu oc yaparken böyle bir sorun olmuyordu gerektiğinde o hıza çıkıyordu ama bu yeni nesil anakartlarda ne gibi bir ayar yapılıyor bilmiyorum :S