kardsler turbo boost çalışmıyor galiba
yeni driver indirdim intelin sitesinden ondada bu hatayı veriyor
i7 turbo boost sorunu
kardeşler acaba yeni kurduğum sistem 32 bit diye mi böyle yapıyor? ya önceki 64 bitti genede çalışmıodu :S
kardeş yorumun için sağol anakart modeli intel i55 mi ne öyle casper toplu pc aldım
işlemci ile ilgili yer byrası sanırım
intel ppm configuration içindeki EIST ve C STATE yi enable yapınca çalıştı eisiti enable yapıca altta turbo mode çıktı onuda enable dedim. kardeşler bunlar benim sisteme ilerde zarar verebilir mi?
evet ppm config. içindeki eist ile c-state i aktif yaptım. bunlar işlemcimi yakarmı? sizce kapalımı tutim turbo boostu?
vermez çünkü bu özellik normalde olması gereken bir şey olmazsa zaten işlemcin yıpranacaktır bu özellik açıkken kendi kontrolünü kendisi yapar işlemcinin ve yıpranma ihtimali yok ancak 7/24 hep cpuyu % 100 kullanırsan o zaman işte en fazla 3 ay gider 4 . aya pert olur işlemci.
aynı sorun bendede war :) bıosa giriyorum hiç alaksı olmayan şeyler var turbo boostla.
ya bu sorunu nasil astin bende ayni sorun var yapamadim anlatir misiniz ?
bios guncelleme nasil yani nerden indiricem benim ki laptop dostum bios guncellemeyi nerden yapabilirim ve bir sorun daha var acaba bunun oyunlarla bi alakasi var mi ? cunku bu turbo boost sorunundan sonra bazi oyunlarda ses var goruntu yok ? bios guncellemeyi nasil yapabilirim nvidia ekran karti intel core i7 islemci kullaniyorum ?