IBM'den "en süper" bilgisayar

CHIP Online
04-02-2009, 12:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Süper bilgisayarların ardı arkası kesilmiyor: IBM, yeni süper bilgisayarını gururla sunar...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/IBM- ... lgisayar_10782.html

Resimlerle: 10 devrimsel bilgisayar

Süper bilgisayarlar arasındaki rekabet tüm hızıyla devam ederken IBM'den dev bir atak geldi. Daha önce duyurduğu ve 4 bin sunucunun bağlanabildiği süper bilgisayarı halen en hızlılar arasında yer alırken, IBM boş durmadı ve daha da hızlısını yapmayı başladı. Sequoia adı verilen yeni süper bilgisayar üzerindeki çalışmalar devam ederken, firma bu yeni süper bilgisayarı 2011'e yetiştirmeye çalıştığını açıkladı.

Şu anda ABD Minesota'da üzerindeki çalışmaların devam ettiği Sequoia ve ona göre daha küçük bir bilgisayar olan Dawn'ın, nükleer testlerin simüle edilmesi için kullanılacağı açıklandı. IBM, Sequoia'nın bunun dışında gelişmiş hava tahminleri ve petrol arama gibi işlemlerde de çok faydalı olacağı görüşünde. Gücü, tam 2 milyon laptop'un gücüne eşit olan Sequoia, IBM'in iddilarına göre ebatları için oldukça düşük bir enerji tüketimine sahip. Diğer yandan yeni süper bilgisayar 96 buzdolabı büyüklüğünde olacak.

Tüm konu: IBM'den "en süper" bilgisayar

Resimlerle: 10 devrimsel bilgisayar

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sequoia tarzı bir süper bilgisayar evimde olsaydı...

Banned
04-02-2009, 16:21   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
347 mesaj

şimdi bazı hevesliler hemen atlamadan söyleyeyim bunula oyun oynanmaz elektrik faturasıda nasıl gelir siz düşünün ayrıca bakımı da çok zor olur...

Fattur
04-02-2009, 16:38   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

Oynanır onanır.Elektirik faturasına da bişey olmaz bakım dediğin de çocuk oyuncağı benim için :)

Banned
04-02-2009, 18:38   |  #4  
Banlandı
347 mesaj
Fattur
Oynanır onanır.Elektirik faturasına da bişey olmaz bakım dediğin de çocuk oyuncağı benim için :)
işletim sistemini de kendin yazarsan tam olur...

Mustafa Can
12-02-2009, 22:26   |  #5  
Mustafa Can avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,248 mesaj
wakefield
Fattur
işletim sistemini de kendin yazarsan tam olur...
tabii kendisi yazacak dünyanın en büyük bilgisayarına xp vista felan mı yükliycen o zaman anca normal bilg. kadar performans alır

DaRWeLL
13-02-2009, 22:20   |  #6  
Yıllanmış Üye
1,851 mesaj

çokta bi işime yaramazdı heralde..