IBM'in Microsoft Office vetosu

CHIP Online
13-09-2009, 12:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

BT firması IBM, gelecekte Microsoft yanlısı bir politika izlemek istemiyor. Peki, sebebi ne?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/ibm- ... e-vetosu_15194.html

Resimlerle: Office 2010'dan en son kareler

BT firması IBM, Microsoft Office kullanımından vazgeçmek istiyor. Yaklaşık 360.000 çalışanı gelecekte bunun yerine firmanın kendine has Lotus Symphony büro setini kullanacak.

Haberin kaynağı "Handelsblatt" gazetesi. Bu adım firma içi bir direktifi baz alan dokümandan çıkıyor. Kaynağa göre IBM, gelecekte Microsoft Office'i sadece bir onay sonrasında kuracak.

Dokümana göre Symphony, 10 gün içerisinde tüm bilgisayarlara kurulmuş olacak. Dokümana göre bu direktif Ağustos'un sonuna doğru ortaya çıktı. Şu ana kadar toplamda 330.000 çalışan Symphony'yi kurmuş olmalı.

IBM bu adımla birlikte gelecekte tüm bilgilerin tüm BT platformlarında ve internette erişime hazır hale olmasını garanti altına almak istiyor. Bu iş için açık formatlar ve açık kaynaklı yazılım kullanılması öngörülüyor. Lotus Symphony, açık kaynak kodlu OpenOffice'i baz alıyor.


Tüm konu: IBM'in Microsoft Office vetosu

Resimlerle: Office 2010'dan en son kareler

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: IBM'in verdiği kararı destekliyor musunuz?

posicor
13-09-2009, 14:00   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
358 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Özellikle açık formatlar konusunu destekliyorum, bugün hazırladığım bir dökümana hazırladığım programdan bağımsız gelecekte de erişebilmeliyim.

MS (tıpkı geçmişte java veya açık kaynak kodu örneklerinde olduğu gibi) açık dosya formatlarını destekleyecekmiş gibi bir bilgilendirme yaptı, akabinde bunun böyle olmadığı, aslında açık formatları lisanslamak istediği ortaya çıktı (ve sonra kendi tuzağına kendi düştü - word olayı -)

IBM'in sözlerindeki samimiyeti de sorgulamak lazım tabi.Operasyonun amacının maliyeti düşürmek olması daha akla yatkın.Toplu halde olunca epey ucuza da gelse yine de ofis yazılımları için para ödemek durumunda Microsoft'a.Artı bakım anlaşmaları vs.'de eklersek o büyüklükte bir firmanın ofis yazılımı için ödediği bedel milyonlarca dolar olacaktır.

AkyüzCan
13-09-2009, 17:14   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
278 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

   word konusunda "kendi tuzağına düştü"  deyimine katılmasamda çünkü; Kanada asıllı  i4i yi şirket olarak önceleri izlermiydin bilemem de XML ile DOCX kod teknolojisinin gelişiminde microsoft kaynaklarının sınırsız kullanımı milyon USD  üzerinden aleni ya da gizli anlaşmaları ve telif hakkı adıyla ödenen milyon dolar bedelleri mahkeme sonunda hep beraber göreceğiz.Bu gerekçelerle  microsoft avukatlarının bizdeki adı ile temyiz e benzer itirazıyla mahkemenin almış olduğu ara karar ile sadece amerikada -durdurulmuş-   office satışları wordlü ve xml kodlu olarak satış serbestliğine  mükeller telif hakkı ödenmeksizin dava nihayetine kadar zaten izin verilmiştir...Bu konuda i4i ün 2009 a kadar bekleyip -aşağı yukarı8 yıl office 2003 çıkışından sonrada 6 yıl- parasız kaldığında başvurduğu temcit pilavı telif hakkı davalarınındaki windows 7  öncesindeki best timer çıkışını cin olmadan adam çarpmaya kalkmak olarak görüyorum...
   Diğer alandaki sözlerin ve samimi görüşüne ben de katılıyorum...

Son Düzenleme: AkyüzCan ~ 13 Eylül 2009 17:15
Fattur
14-09-2009, 18:27   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

ki windows 7  öncesindeki best timer çıkışını cin olmadan adam çarpmaya kalkmak olarak görüyorum...
katılıyorum...
 
Tartışıyoruz: IBM'in verdiği kararı destekliyor musunuz?
Sadece maliyeti düşürmeye yönelik bir karar...