Merhaba
Şimdi benim pc birden donuyor ekran kararıyor ve mavi bi ekran gelio beyaz yazılar yazıyo baya uzun bi yazı yazıyo biosunuzun güncel olduna emin olun falan filan acaba bios tamı sorun var öyle ise nasıl güncellerim bilmiyorum bi yardım ederseniz çok güzel olur
İçeri Girin Ve Yardım Edin Lütfen..!!
aslında bu işler için ideal arama motorumuz google var ;) ama yardım edelim.Ne zaman mavi ekran geliyor?
Konuyu inceleyin: https://www.chip.com.tr/forum/mavi-ekran-reset-donma_t103367.html
boşwer ya bozulursa bozulsun sıkma canını............
nasıl mavi ekran geliyor ?
bios güncelleyin diye mavi ekran mı gelir , ilk kez sizden duyuyorum..
bios güncelleyin yazmıyor daha bişiler yazıyo ama saçma sapan nese artık pek gelmıyor
Kardeş Anladığım kadarıyla yazacak olursam...
1.. HDD ölü yada yaralı
Hardiskin bozlumuş olabilir. Biosun başlangıç için verdiği değerler diskteki işletim sistemini çalıştırır. Eğer diskte kalıcı hasar yada büyük çaplı bir bozluma varsa sisitem biosun gerisinde bir hataya yol açar böyle durumlardada bios işletim sisitemli kaynalka hata kodu ve bir yazı getirir.Hdd değiştirilince sorun çözülür.
2...Donaım temasıslığı.
Özellikle tak çıkar donanımlar USB arkadaki ekran kartı alanının tak çıkar yapılması... gibi durumlarda sisteme hata verdiri. Donanımı sök ve temizle ve dügün bir şeikde tekrar tak oynamadığınada emein ol.
3... Eksik donım Yapılandırması
Çok geniş bir yelpaze olmasına karşın kısaca şöyle açıklayabilirm. İşlemcinin çalışması için gereken fanın çalışmması yada Fanın altındaki metal yapının pisliklerle dolması İşlemcinin ısınmasına ve hata yapıp kapanmasına neden olur. Ekran krtındada fan varsa böyle sounlar yaşanır.
Hdd ye giden elektirik kablosundan başka bir donanımında faydalanması giden elktiriğin azalmasına neden olur buda işlemci bazlı bir hataya neden olur.
Yanlış kablo bağlamaları, güç desteği yetersilikleri, kasanın aşırı tozlanması, Kasa içinde önceden ölmüş böceklerin temaslarıda aynı hatalara neden olur.
4... Yazılım hataları yada eksiklikleri.
Genelde formatla rahatlıkla aşılabilen ama bazen yazılım desteğide arayan işletim sisitemi hatalarıda bu sorunlara neden olmaktadır.
Umarım hata 1. seçenek değildir.