Bilindiği üzere bilgisayar kullanıcıların çoğu windows kullanmakta ve bu windows kullanıcıları, önemli bilgilerini şifrelemek için illaki windows mantığı üzerine çalışan yazılımlara ihtiyaç duymakta, kullanmakta. Durum böyle olunca, windows işletim sistemi ile çalışan bir bilgisayara ve içerisinde şifreli dosyalar sahip kişiler, bilgisayarlarına bu sistemin mantığıyla hareket etmeyen linux tarzı farklı bir işletim sistemi veya program kurduklarında göreceklerki önceden bir şifreyle ulaşabildikleri dosyalarına herhangi bir şifreye ihtiyaç duymadan ulaşacaklardır.
Bunu daha önceden de bilmekle birlikte çok fazla önemsemiyordum. Çünkü kim benim gizli dosyalarımı görebilmek, mümkünse içerisinden bir şeyler alabilmek için farklı bir işletim sistemi kurabilsin ?! Tabiki kolay olmayan ve zaman alan bir yöntem olurdu..
Tabi sırf bu iş için tasarlanmış windows tabanlı programlar ve bunları kullananlar vardır.. Ancak buradaki konu linux tabanlı, amacı şifreli dosyalar erişim olmayan bir programın, bu dosyalara erişimi sağlıyor olması.. Hack c*ack olaylarından anlamayan birinin bile, bilgilerinize rahatlıkla erişebiliyor olması..
Özün sözü; Eğer bilgisayarınıza Gimp (linux tabanlı grafik işleme yazılımı) kurarsanız göreceksinizki, bu programın sadece open komutunu kullanarak şifreli dosyalarınıza, şifrenizi kullanmadan erişeceksiniz.. Bu durum şu an için kullandığım Folder Guard (ben en iyisi sanıyordum) adlı program için geçerli, diğerlerinide denedikçe bilgi vereceğim inşallah..
Gimp için tıklayın::
Gimp kurmak için bazı bilgisayarlarda gerekebilecek GTK+ kurulumu::
Gimp yazılımını kurup kendi dosya koruma programınız üzerinde denerseniz ve erişime engel olduğunu görürseniz, lütfen kullandığınız programı bizimle paylaşın..
Ya da Folder Guard programının Gimpden koru gibi bir butonu varsa bilen bildirsin biggrin.gif
Tanıdığım tanımadığım herkesi bilgilendirmek adına bir çok kaynağa bu bilgi gönderilmiştir.