Icon değiştirmek??

emrah.gokmen
12-07-2007, 02:06   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
32 mesaj

Arkadaşlar vistada dosya tiplerine göre simgeleri nasıl değiştiriyoruz bilen var mı?
web de bulamadım hiç bir yerde.
Vistada bu seçeneği kaldırmışlar sanki.
Örnek olarak .xls dosyasının default iconunu değiştirmek istyorum ya da ne bileyim .sub dosyalarının default iconunu değiştirmek istiyorum.
Nerdedir bu seçenek?
Yardımlar için şimdiden teşekkürler...

viking20
12-07-2007, 14:38   |  #2  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

IconXP v3.17   1.3MB;trial
Windows 95/98/ME/2000/NT/XP/2003/Vista

Icon xp windows platfromunda bir icon (simge) yaratma yazılımı.Kendi kendinize çizebileceğiniz resimlerinizi (import menüsünden) simge gibi atayabileceğiniz gibi fotoğraflarınızı da simgeye dönüştürebilirsiniz.Ayrıca windows xp içinde iconlar yaratabiliyorsunuz.Bir simge editörü olmasına karşın programla resim formatları arasında dönüşüm yapabilmek de mümkün.
Desteklediği resim formatları:
Icons (*.ico)
Cursors (*.cur;*.ani)
Images (*.bmp;*.gif;*.jpg;*.psd;*.wmf...)
Windows bitmaps (*.bmp)
GIF images (*.gif)
JPEG images (*.jpg;*.jpeg)
Photoshop images (*.psd;*.pdd)
PNG images (*.png)
Metafiles (*.wmf;*.emf)
WAP bitmaps (*.wbmp)
X pixmaps and bitmaps(*.xpm;*.xbm)
Icon projects (*.icpr)
Mac icons (*.icns;*.rsrc)
IconXP basit simge düzenlemeleri için tasarlanan bir programdır. Bu programla;
Klasör simgelerini değiştirebilirsiniz.
16 milyon renkli simgeler oluşturabilirsiniz.
8-bit alfa kanalları ile Windows XP deki 32-bit renk derinlikli simgeler yapabilirsiniz.
3000x3000 piksele kadar olan bütün simgeleri açıp düzenleyebilirsiniz.
ICO, ICPR, BMP, JPEG, ANI, CUR, GIF, PNG, WMF, XPM, XBM, WBMP ve PSD türlerinden resim alabilirsiniz.
ICO, ICPR, BMP, JPEG, CUR, PNG, GIF, RC, XPM, XBM, WBMP ve PSD türleri üzerine resim kaydedebilirsiniz.
Ekrandan resim alabilirsiniz.
Resme damla gölgesi, duman, döndürme, grileştirme, renklendirme, keskinlik/karşıtlık, çevirme ve ayna efektleri ekleyebilirsiniz.
Palet alıp gönderebilirsiniz.

Son Düzenleme: viking20 ~ 12 Temmuz 2007 14:44
emrah.gokmen
14-07-2007, 15:11   |  #3  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
32 mesaj

bu tür programlardan bahsetmemiştim aslında. demel istediğim sistemde dosya uzantılarına atanmış varsayılan simgelerin değiştirilmesi. XP'de Filetypes menüsünden isediğimiz uzantıyı (örneğin .xls) seçip change icon deyip istediğimiz hehangi bir iconu ve ya icon library'den herhangi bir iconu seçbiliyorduk aynı zaman da o uzantı için varsayılan programı da seçebiliyorduk. Ama Vista'da bu menü kalkmış sadece default programs menüsü var. yani .xls uzatısı için hangi programın kullanılacağını hala seçebiliyoruz ancak bu uzantının varsayılan simgesini bu menüden değiştiremiyoruz. Başka bir yere mi taşındı acaba onu merak ettim. İcon yapmaktan bahsetmiyorum kısaca.